Linse: Jørn Ege var et dejligt menneske

Den storbarmede Bryggetøs var gode venner med den afdøde plastikkirurgi og har kun gode ting at sige om ham

Linse Kessler var i mange år gode venner med Jørn Ege og har flere gange været forbi hans operationsbord. (Foto: TV3)
Linse Kessler var i mange år gode venner med Jørn Ege og har flere gange været forbi hans operationsbord. (Foto: TV3)

Størstedelen af mediernes skriverier om den afdøde speciallæge i plastikkirurgi Jørn Ege Siana har har handlet om patienter, der beskyldte lægen for skamferinger og ødelagte liv efter mislykkede operationer.

Men ikke alle, der har været under kirurgens skalpel, har et horn i siden på ham.

- Jeg har ikke et eneste ondt ord at sige om Jørn, siger Linse Kessler, der flere gange er blevet opereret af den udskældte læge, der i morges sov ind i en alder af 58 efter et sygdomsforløb med kræft i bugspytkirtlen.

Så sent som i februar stod Jørn Ege frem og fortalte om den kræftsygdom, der endte med at koste ham livet. Den kontroversielle læge døde i morges, 58 år gammel. Foto: Nicolai Svane/Polfoto Krimi Jørn Ege er død

Det var Jørn Ege, der stod for Linses brystforstørrelser til henholdsvis 800, 1200 og 1600 milliliter - han var nemlig den eneste, der ikke reagerede med afsky og moralske prædiker, når hun fremlagde sit projekt for diverse plastikkirurger.

- Alle andre sagde, at 'nej, det skal du da ikke' og belærte mig med deres moral og etik, og jeg ved ikke hvad. Jørn var den eneste, der sagde: 'Det skal du få', fortæller Linse Kessler.

- Det var selvfølgelig også det, han har fået på puklen for mange gange, fordi han var så fresh. Men det, han lavede for mig, var fuldstændig upåklageligt. Han var genial til at sy og lavede de flotteste ar. Han lavede også et fuldt ansigtsløft på mig, da jeg var 32, hvor jeg lige blev 15 år yngre.

Jørn Ege får ikke lov til at få afprøvet sin fedtsugnings-sag i Højesteret. (Arkivfoto: Thomas Wilmann) Sundhed Fedtsugning: Ikke i HøjesteretBåde Linse og Geggo har været under Jørn Eges kniv. For Linse var resultatet hver gang perfekt, mens det gik mindre heldigt med Geggos bryster. (Foto: Linda Johansen)
Både Linse og Geggo har været under Jørn Eges kniv. For Linse var resultatet hver gang perfekt, mens det gik mindre heldigt med Geggos bryster. (Foto: Linda Johansen)


I mange år var Jørn Ege ikke kun Linses kirurg, men også hendes gode ven. De gik på café eller kørte ture i bilen, mens de skrålede med til Sanne Salomonsen i højttalerne.

- Han vidste så meget. Han kunne bare fortælle og fortælle. Og hvis man syntes, at et eller andet, han fortalte om, var dræbende kedeligt, så skiftede han bare til noget andet, som man hellere ville høre om. Han var virkelig klog. Og så var han sød og rar at være sammen med.

Kun en enkelt gang har Linse set et eksempel på, at Jørn Ege ikke klarede en operation godt.

- Han skulle lave Geggos (Linses datter, red.) bryster, og det var sgu ikke så heldigt. På det tidspunkt skulle han nok have valgt at lægge kniven og så have levet af at skrive bøger i stedet, fortæller Linse.

Nu må Jørn Ege ikke længere suge fedt. (Foto: Mogens Flindt) Samfund Penislægen dømt: Stop fedtsugninger

Geggo måtte efterfølgende en tur til Litauen for at få rettet op på fejlene.

- De lavede et rigtig godt stykke arbejde derovre, så nu ser de virkelig flotte ud igen, siger Linse Kessler.

Ifølge realitysilden mistede Jørn Ege formentligt en del af livsgnisten, da han sad i fængsel.

- Jeg tror, at han fik et ordentligt knæk derinde. Han var stille og mut, da han kom ud igen. De fik virkelig skovlen under ham. Og så var vagterne i Vestre vist heller ikke så flinke ved ham.

Geggo har ingen problemer med at vise sig frem. (Foto: Christian Grüner) Danske kendte Se frække Geggos nye bryster

Lidt efter lidt gled venskabet mellem brystbomben og plastikkirurgen ud i sandet.

- Jeg fik virkelig travlt og fik ikke altid svaret på beskederne, så det er ved at være længe siden, vi har snakket sammen, siger Linse og tilføjer:

- Men vi har haft det godt sammen, og det er jo alt for tidligt, at han er kommet herfra.

Jørn Ege - berømt og berygtet - er ikke til at standse. Han blev 1. februar frifundet i en retssag, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet havde anlagt for at fratage ham retten til at foretage fedtsugninger. Sagen er nu anket til landsretten. Her er Jørn Ege fotograferet i forbindelse med en fest hos veninden Anni Fønsby. (Foto: Polfoto) Samfund Jørn Ege: Jeg er ordentlig!Jørn Ege sov i morges ind i sit hjem i Sverige. Det bekræfter hans tidligere advokat, Ole Schmidt, over for Ekstra Bladet. (Foto: Mogens Flindt)
Jørn Ege sov i morges ind i sit hjem i Sverige. Det bekræfter hans tidligere advokat, Ole Schmidt, over for Ekstra Bladet. (Foto: Mogens Flindt)