Danske kendte: Sådan husker vi Mep

Trods sit ry som bladbranchens ukronede sladderkonge var Mogens E. Pedersen en populær mand blandt de kendte han skrev om i Se og Hør

Mogens E. Pedersen huskes som et festligt og kulørt menneske. (Foto: Polfoto).
Mogens E. Pedersen huskes som et festligt og kulørt menneske. (Foto: Polfoto).

I hele 17 år stod Mogens E. Pedersen ved roret som chefredaktør for Se og Hør og selv om Mep blev kendt for at gå meget tæt på sine 'ofre' og rykke grænserne for, hvad man kunne skrive i den kulørte presse, var han en populær mand i de danske kendis-kredse.

Sladderkongen er død

Ekstra Bladet har spurgt en række af de danske kendte, der prydede spalterne i Se og Hør under Meps regeringstid, hvordan de husker sladderkongen:

Birthe Kjær:

- Det er trist at høre, at Mep er død. Jeg var primært sammen med ham ved festlige lejligheder og der var gang i ham. Mogens var meget festlig og levede livet. Samtidig var han også til at regne med. Han var pålidelig på mange punkter, selv om han også lavede et værre sladderblad.

- Jeg havde et fint forhold til ham. Jeg husker engang, hvor en journalist på Se og Hør var ved at brygge en historie om, at jeg skulle være blevet uvenner med nogle andre i branchen. Historien var fri fantasi og jeg ringede til Mep og han tog sig af sagen med det samme, så historien aldrig blev trykt.Birthe Kjær ved Meps jubilæum. (Foto: Lars Poulsen).
Birthe Kjær ved Meps jubilæum. (Foto: Lars Poulsen).


Flemming Jensen:

- Det gør mig ondt at høre, at Mep er død. Jeg kan ikke sige andet end pæne ting om ham. Samtidig er der en mærkelig dobbelthed. Jeg bryder mig bestemt ikke som Se og Hør. Det er et blad der har en hjertesløshed og en karakter, som jeg ikke bifalder. Samtidig kunne jeg enormt godt lide Mep og andre af de mennesker, der dengang arbejdede på Se og Hør og som jo udførte det beskidte arbejde. Mep var et meget hjerteligt og vidende menneske. Jeg vidste godt, at han har været meget syg på det sidste. Det er ikke så længe siden jeg talte med nogen, der har været ude og besøge ham.Flemming Jensen bryder sig ikke om Se og Hør, men kunne godt lide Mep. (Foto: Polfoto/Uffe Kongsted).
Flemming Jensen bryder sig ikke om Se og Hør, men kunne godt lide Mep. (Foto: Polfoto/Uffe Kongsted).


Hilda Heick:

- Jeg har lige hørt det fra Kjeld, at han er død. Han var jo selvfølgelig en gammel mand, så det burde ikke komme bag på mig, men altså det er trist. Han var noget helt specielt, han havde sådan en karisma.

- Da Kjeld og jeg havde sølbryllup tog vi til Rom for at slippe for alt den festivitas. Men Mep fandt jo ud af det og allierede sig med vores datter Annette. Han ville have billeder af os fra Rom, og dem ville han have inden fredag eftermiddag. Dengang var det jo filmruller, så de skulle jo sendes hjem, men han lovede, at når hun havde klaret det, så ville han have en præmie til hende, når hun kom tilbage fra Rom. Annette fik sendt filmrullerne hjem til ham med en pilot, og da hun kom hjem fik hun et job på Se og Hør. Sådan var han bare. Han var en pudsig fyr, og når man havde en aftale med Mep, så holdt han den altid.Hilda hilser på Mep. (Foto: Johnny Frederiksen).
Hilda hilser på Mep. (Foto: Johnny Frederiksen).


Casper Christensen:

- Man kunne jo snakke med ham, hvis der var et eller andet rygte om en i byen – det har jeg prøvet engang, hvor han så ringer, og jeg siger til ham, at det ikke har noget på sig. ’Jamen for fanden Casper, vi skal jo skrive et eller andet’, ville han så sige, ’kan jeg ikke komme og lave noget andet, hvor du har en nissehue på?’. Så slap man for en eller anden mærkelig rygtehistorie, og han fik et billede af mig med nissehue på. På den måde var han god og kunne godt slå en handel af. Det sker vist ikke mere, så vidt jeg har forstået.

- Han havde forstået lidt af, at de skulle gå til grænsen med deres historier, men at de på en eller anden måde også blev nødt til at have et forhold til de kendte. Kløften måtte ikke komme. Det var jo også derfor, at de holdt alle de fester. Alle var jo med og var skidefulde. Det sker altså ikke mere.Casper Christensen husker sladderkongen for at være både festlig og fair i sin tid som chefredaktør for Se og Hør. (Foto: Mik Eskestad / POLFOTO)
Casper Christensen husker sladderkongen for at være både festlig og fair i sin tid som chefredaktør for Se og Hør. (Foto: Mik Eskestad / POLFOTO)


Jes Dorph-Petersen:

- Jeg kendte Mep privat, da han var gode venner med min far, Kaj Doph Petersen. De var chefredaktører på hvert deres blad, og de turnerede rundt med et foredrag om magasinpressen. En aften var min far, Mep og jeg var i byen i Aarhus, og da de to legekammerater kommer hjem på deres hotel, synes de, at det er enormt sjovt bestille morgenmad til hele hotellet på de her kort, der hænger på dørerne. Og det viser bare hvem Mep var. Han var en levemand, og der var altid gang i ham.

- Mep var jo på et menneske, jeg holdt meget af, men som jeg også kom til have nogle kampe med, da jeg selv blev kendt, fordi han var skruppeløs. Men det der var sjovt ved Mep var, at i en tid, hvor den her frelsthed kom ind i dansk presse og alle skulle være så fornuftige, så fandtes der stadig nogle typer som Mep, der kunne grine af det hele samtidig med at han tog sit job dødalvorligt.Jes Dorph-Petersen kendte Mep privat. (Foto: Thomas Sjørup)
Jes Dorph-Petersen kendte Mep privat. (Foto: Thomas Sjørup)


Lotte Heise:

- Han var en chefredaktør af den gamle skole, som både kunne være en grov skid, men også havde så meget format, at han godt kunne sige undskyld.

- Jeg var til en Se og Hør-fest, hvor jeg sad på en høj barstol og snakkede i ret lang tid. Der var så en fotograf, som havde hørt, at jeg ikke havde trusser på under mine nylonstrømper. Så han satte sig et sted og ventede på, at jeg gik ned fra stolen, så han kunne få et billede, og det fik han så. Jeg blev selvfølgelig skide sur, og dagen efter ringede jeg til Mep og sagde, at det kunne han fandeme ikke være bekendt. Det kunne han selvfølgelig godt se, så der fik jeg to flasker champagne, en kæmpe buket roser og i øvrigt et par trusser. Det var morsomt, synes jeg, og det er da et rigtigt format.Mep har også været efter Lotte Heise. (Foto: Cecile Smetana)
Mep har også været efter Lotte Heise. (Foto: Cecile Smetana)