Yahya-bog: Mekanisk sex og rødvin

Affære med lærerinden: Yahya Hassans ekskæreste skriver bog om forholdet til succes-poeten

Lærer Louise Østergaard springer ud som forfatter med en roman om den ’forbudte’ affære med Yahya Hassan. <cutline_credit>foto: lisbet hvid hermansen/<240>peoples press</cutline_credit>
Lærer Louise Østergaard springer ud som forfatter med en roman om den ’forbudte’ affære med Yahya Hassan. <cutline_credit>foto: lisbet hvid hermansen/<240>peoples press</cutline_credit>
Følg Underholdning
Følg Danske kendte


Yahya Hassans elskerinde står fremBog om Yahya: Hormonforstyrret selvhjælps-litteratur

Succes-poeten Yahya Hassan har ikke skånet nogen i de hårdtslående og vildt roste digte, han udgav i efteråret. Heller ikke den 22 år ældre lærerinde, som han indledte et forhold til, mens han som 16-årig gik på specialskole.

Nu udgiver lærerinden, den i dag 40-årige Louise Østergaard, romanen ’Ord’, der godt nok præsenteres som fiktion, men som i det store hele handler om forholdet til Yahya Hassan. Et forhold, der betød, at hun blev skilt, meldt til politiet, og at hun i en periode mistede sit job på specialskolen.

Vi dyrker mekanisk sex
Gennem bogens 200 sider, som springer rundt mellem dengang på skolen og nutiden, hvor parret ikke længere er sammen, ridser Louise Østergaard forholdet op: Hvordan hans litterære talent betog hende, da hun som hans lærer gav ham stil for, hvordan de kysser første gang, hvordan de skændes, ryger og drikker rødvin, hvordan de går fra hinanden og så igen bliver kærester, hvordan hun bliver skilt, og hvordan han bryder ind i hendes eksmands hus og stjæler to af hans dyre guitarer.

’Du skriver om mig, og jeg optræder i dine digte. Vi dyrker mekanisk sex, og jeg omtales som pædagogkvinden, og sprogligt stilles mine kønsdele til offentligt skue’, skriver Louise Østergaard i bogen.

Hun fortæller også om, hvordan hovedpersonen (læs: Yahya Hassan) konstant er på kant med loven, stjæler biler og begår røverier, og om hvordan hun truer med at anmelde ham for voldtægt, mens han ikke bare truer, men også melder hende til politiet for at have misbrugt sin stilling som hans kontaktperson.

Fakta eller fiktion?
Hvor meget af bogen, der er sand, vil den debuterende romanforfatter ikke ud med.

– Om bogen er 100 procent virkelighed eller fiktion eller 50 procent af hver, vil jeg ikke sige noget om. Det må folk selv om, siger hun til Politiken.

Yahya Hassan har ingen kommentarer til bogen, der udkommer i dag på forlaget People’s Press.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+