Annonce:
Annonce:

Torben Bille klappet ud af kirken

Frederiksberg kirke var fyldt, da familie, venner og kolleger sagde farvel til musik-kritikeren Torben Bille

Kisten blev klappet ud af kirken af gæsterne ved Torben Billes begravelse.
Kisten blev klappet ud af kirken af gæsterne ved Torben Billes begravelse.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Næsten samtidig med, at verdenssamfundet i London sagde farvel til tidligere premiereminister Margaret Thatcher samledes en fuldt besat Frederiksberg Kirke onsdag eftermiddag for at følge forfatteren og musikjournalisten Torben Bille på hans sidste rejse.

Men mens også vreden mod Margaret Thatcher kom til udtryk i det britiske samfund ved meddelelsen om hendes død, så var der kun taknemmelighed over Torben Billes virke, mens han levede. Det kom højest usædvanligt til udtryk, da forsamlingen brød ud i taktfaste klapsalver, da kisten blev båret ud af kirken.

Torben Bille døde, kun 63 år gammel, uventet af et hjertestop natten til fredag i sidste uge i sit hjem på Frederiksberg, og venner og kolleger i stort antal fra navnlig musikkens og pressens verden mødte op i respekt for en mand, der satte nye standarder for musikjournalistik i Danmark.

Annonce:

Sebastian for rørt
Sebastian, som Bille skrev flere bøger om, var for rørt til fortælle, hvad den afdøde havde betydet for ham, og Billy Cross kunne ikke holde tårerne tilbage, da han udenfor kirken kort fortalte om sit 34-årige venskab med afdøde, der bl.a. havde skrevet pladenoterne til alle guitaristens udgivelser, siden han kom til Danmark i 70'erne.

Keld Heick kom også for at sige et sidste farvel til Torben Bille, som han havde kendt siden den fælles ungdom i Københavs sydvest-kvarter.

- Vi gik på samme skole og spillede begge håndbold i Schneekloth. VI var begge målmand. Da jeg stoppede som ynglinge-spiller, overtog Torben posten. Og faktisk har han senere sagt, at jeg var hans målmands-forbillede, fortalte Keld Heick, der for sjælden gangs skyld var uden selskab fru Hilda.

Blandt de talrige andre gæster var også Michael Falch, som Torben Bille også skrev bøger om. Både han og Sebastian sang i kirken tuil eget guitar-akkompagnement. Sebastian sang 'Pludselig' fra 'Øjeblikkets Mester'-pladen, Michael Falch 'Kalvehave Mark', der stammer fra 2006-albummet 'Falder Du Nu'.

Annonce:

Præsten: Far og farfar
Pastor Helle Krogh Madsen stod for kirkehandlingen. Hun havde også for næsten 22 år siden viet Torben Bille og hans hustru, Anne-Cathrine, som nu pludselig er alene med de to teenage-døtre, mens Torbens Billes voksne søn fra et tidligere ægteskab er flyttet hjemmefra og også nåede at gøre afdøde til farfar.

- Når vi mødtes i Irma, og det gjorde vi til tider, for vi havde nogenlunde samme indkøbsvaner, understregede Torben stolt, at han ikke alene var far, han var også farfar. Han var fyldt af kærlighed til Jer, selvom han med stærke piger i huset kunne opleve det usædvanlige at måtte overgive sig i debatterne, sagde præsten med et vemodigt smil.

Der blev sunget to salmer i kirken, Grundtvigs *Den Signede Dag', Torben Billes favorit-salme, og Jørgen Gustav Brandts 'Tænk, At Livet Koster Livet'.

Da kisten var sænket i jorden, bad Helle Krog Madsen en bøn, og der blev sunget en tredje salme, 'Påskeblomst! Hvad Vil Du Her' af Grundtvig.

Et smukt og værdigt farvel til en af de store i dansk musik-journalistik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: