Amalie sigtet for falsk vidneforklaring

Sagen om den voldsomme nat mellem Peter og Amalie vil ingen ende tage. Nu skal reality-prinsessen i retten - sigtet for at falsk forklaring

Amalie er blevet sigtet for at have afgivet falsk forklaring. (Foto: Mogens Flindt)
Amalie er blevet sigtet for at have afgivet falsk forklaring. (Foto: Mogens Flindt)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Mens Peter er ved at afsone sin dom for vold mod Amalie, tager sagen mellem Danmarks absolut mest berømte realitypar nu en helt ny drejning.

Læs også:

Jaloux Peter lænket, mens Amalie fester

Amalie er af Københavns Politi blevet sigtet for at have afgivet falsk vidneforklaring om den skæbnesvangre nat i påsken sidste år.

Voldelige Peter
Her anmeldte Amalie i første omgang Peter for at tage kvælertag og være voldelig overfor hende i en kælder i Studiestræde i det indre København

Læs også:

Amalies mor: Peter tog kvælertag og krænkede hende seksuelt

Da sagen begyndte at rulle, stod hun frem på landsdækkende tv og fortalte, at det langt fra var første gang, at ulven havde svunget sin lap.

Det iltre par, der også har et tv-ægteskab bag sig, fandt efter den dramatiske nat sammen igen og blev kærester for gud ved hvilken gang. Så da sagen nåede retten, ændrede Amalie sin forklaring og trak alle anklager tilbage.

Bagstiv forklaring
- Jeg var stadig bagstiv, da jeg blev afhørt af politiet. Og jeg overdrev rigtig meget. Peter har ikke rørt mig og han har ikke taget kvælertag på mig. Det var noget jeg fandt på fordi jeg var vred og fuld, forklarede Amalie i retten den 23. september sidste år.

Læs også:

Amalie: - Alt hvad jeg har sagt er løgn

Alligevel blev Peter idømt 60 dages betinget fængsel - en dom han ankede i håb om frifindelse. Det skete dog langt fra. Landsretten gjorde i stedet dommen ubetinget, og netop nu afsoner han sin straf på 40 dage med fodlænke.

Læs også:

Ups! Peter fik skærpet dommen - Skal nu 40 dage bag tremmer

Sagen fortsætter
Om 27 dage kan lænke-ulven kalde sig en fri mand. Både Peter og Amalie havde set frem til at lægge sagen bag sig. Definitivt!

Men sådan bliver det altså ikke. For nu starter det hele forfra - bare med Amalie på anklagebænken.

Det ellers så medieglade par har i forbindelsen med sagen valgt en helt ny strategi. De ønsker ikke at udtale sig om noget som helst, der vedrører sigtelsen.

Amalie i retten
I en kortfattet meddelelse til Ekstra Bladet skriver Amalie:

- Det kan til orientering oplyses, at jeg af Københavns Politi er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om falsk forklaring.

Sigtelsen har tilknytning til mine vidneforklaringer for by- og landsret i sagen mod Peter, og det skal på det kraftigste understreges, at jeg ikke mener jeg har afgivet falsk forklaring.

Sagen må nu gå sin gang i retten, hvor den formentligt vil komme for i andet halvår af 2012.

Overfor Ekstra Bladet mere end antyder Amalie, at sagen går hende på.

- Men jeg er ok, siger hun.

- Man må jo tage det sure med det søde, som hun udtrykker det.

Læs også: Amalie skal køres over

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+