Gitte: Bare du havde været min veninde

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere.

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Søde Gitte
Tusind tak for din gode brevkasse. Jeg synes, det er flot, at du er kommet ovenpå igen så hurtigt, og jeg ønsker dig alt muligt held og lykke fremover.

Mit spørgsmål drejer sig om min veninde. Jeg er bekymret for hende, for jeg synes, hun drikker for meget. Ikke at hun er fuld 24 timer i døgnet, men hun drikker hver eneste aften (både drinks, vin og øl). Og hun nøjes sjældent med et enkelt glas.

Nogle gange tømmer hun en hel flaske rødvin, når hun sidder derhjemme alene. Hun har ikke nogen kæreste og går meget tit i byen, hvor hun også drikker virkelig, virkelig meget.

Jeg har lyst til at sige noget til hende, men jeg er bange for, at hun bliver sur. Hvad skal jeg gøre? Og hvordan begynder man sådan en samtale?

Hvad hvis jeg tager fuldstændig fejl?
Hilsen veninden

Hej veninde
Hvor er det fedt, at din veninde har en som dig. At du er så opmærksom på din veninde, at du har spottet hendes alkohol-problem. Fortæl hende på en sød og ligefrem måde, at du er bekymret over hendes alkohol-indtag. Og at stort indtag af alkohol ofte er symptom på andre bagvedliggende problemer eller bekymringer.

Fortæl hende, at du er der for hende, og spørg hende, hvordan hun har det med at tage denne snak. Hvis hun bliver vred, så er det en meget normal reaktion.

Alkoholikere benægter oftest, at de har et problem. Men så har du fortalt hende, at du er der for hende.

Jeg ville ønske, at jeg havde haft en veninde som dig, dengang jeg var hardcore alkoholiker.

Alt det bedste til jer begge.
Hilsner Gitte

Klik her for at stille Gitte et spørgsmål