Thyra Frank afslog 'Vild med dans' på grund af overvægt

Ville ikke falde om med hjertestop på dansegulvet

Thyra Frank ville ikke risikere sit helbred for et underholdningsprogram. Foto: Claus Bonnerup
Thyra Frank ville ikke risikere sit helbred for et underholdningsprogram. Foto: Claus Bonnerup

- Det var da sødt af TV2 at spørge, om jeg ville være med i ’Vild med dans’, men efter at have tænkt over det, måtte jeg sige ’nej’. Min vægt, min kondition og min alder er imod mig. Birthe Kjær fik jo på det nærmeste hjertestop midt i det hele. Det turde jeg simpelt hen ikke, forklarer Thyra Frank.

Den trinde, slagfærdige sygeplejerske fra Liberal Alliance har ellers smidt hele 17 kg. over det seneste halve år. Men da udgangspunktet var 137 kg, står nålen pt. på 120, så der er lang vej endnu.

Læs også:

Vild med dans - og penge

- Det var ikke, fordi jeg var bange for, at de små spinkle fyre i ’Vild med dans’ ikke skulle kunne svinge mig rundt. Og afslaget skyldtes heller ikke, at jeg frygtede, hvad ugebladene kunne finde på at skrive om mit udseende eller mine ’farmor-arme’. Det var alene mit helbred, der fik mig til at takke nej. Som det er nu, får jeg hjertemedicin, og jeg kan ikke gå op på første sal uden at blive meget forpustet, så jeg ville slet ikke kunne klare mig i en dansekonkurrence, griner hun.

Læs også:

Her er årets 'Vild med dans'-hold

Thyra Frank blev spurgt i juni, og siden har hun erfaret, hvem hun skulle have været oppe imod.

- Der er jo rigtigt mange unge sportsstjerner, så det er vist godt, at jeg ikke stillede op i det selskab, konstaterer hun tørt og understreger samtidig, at hun er fuldstændig ligeglad med at blive til grin.

Læs også:

Sussi og Leo vil ikke danse

- Jeg lover ikke, at jeg aldrig vil stille op i ’Vild med dans’, når jeg en gang har tabt mig tilstrækkeligt, for jeg er ikke bange for at blive moppet over min vægt. Det betyder ikke, at det totalt preller af på mig – bare at jeg ikke reagerer på det mere. Men jeg vil bare ikke risikere mit liv for et underholdningsprogram hvor spændende udfordringen end måtte være, fastslår hun.

Læs også:

Lille Lars hopper i danseskoene

Den 60-årige sygeplejerske har alle dage været glad for mad, og hun er samtidig en god kok. Men tilbage i 1987 stødte der en stofskiftesygdom til, og så tog det med vægten fart.

- Selvfølgelig er mit omfang ikke ren luft, men det er heller ikke overspisning alt sammen. Naturligvis kan man sige, at jeg, da jeg blev syg, bare kunne have lukket munden, men der er mange facetter af det. Dog vil jeg gerne indrømme at ’indtægten’ har været større end ’udgiften’, og det bøder jeg for nu, siger hun.