Foghs hemmelige læge-'ven'

Med overskriften 'Afsløring - Foghs hemmelige ven' fortalte ugebladet Se og Hør i 2004 om Foghs nære venskabsforhold til en polsk læge

Jeg er så glad for min cykel og min polske ven. (Foto: Preben Pathuel)
Jeg er så glad for min cykel og min polske ven. (Foto: Preben Pathuel)
Mens stort set hele pressen har taget afstand fra at viderebringe rygterne om Anders Fogh Rasmussens påståede homoseksualitet, så holdt ugebladet Se og Hør sig ikke tilbage, da det i januar 2004 lancerede følgende overskrift:

'Afsløring – Foghs hemmelige ven'.

Her kunne bladet, der er ledet af Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor Henrik Qvortrup, berette:

’Anders Fogh Rasmussen har en særlig god ven, som han i de ti år, de har kendt hinanden, har holdt uden for offentlighedens søgelys. En ven, statsministeren har undladt at nævne, når han har omtalt sine nærmeste venner’.

Qvortrup nægter dog, at han skulle have skubbet statsministeren ud af skabet.

– Der stod da ikke, at Fogh var bøsse, så vidt jeg erindrer.

Tæt på polsk læge
– Hvad var baggrunden for at bringe den?

– Den bragte vi jo, fordi vi havde indtryk af, at statsministeren havde et nært venskabsforhold til en polsk læge. Og så kontaktede vi den her læge og fik uddybet, hvori forholdet bestod.

– Så det var ikke et forsøg på at indikere, at han var homoseksuel?

– Næ. Jeg kan ikke forestille mig, at der lå det i det. Jeg har hørt venlige mennesker sige, at den pågældende artikel kunne læses på to måder. Jeg læser den på den måde, at statsministeren har en god ven.

Men du er vel ikke ubekendt med rygterne om ham?

– Jeg siger bare, at den artikel, vi havde i Se og Hør, læste jeg som om, statsministeren har en god ven, siger Henrik Qvortrup.