Her går Fredes ven amok

Aggressiv frømand: PET måtte stoppe Kronprins Frederiks ven Jeppe Handwerks overfald på Ekstra Bladets fotograf

Klokken er omkring halv tre fredag morgen, da kronprinsen med sit party-hof ankommer i kassevogn til MTV-nattens ultimative fest, P. Diddys party på Nasa.

De prominente gæster vælger at gøre deres entre gennem den diskrete sideindgang.

En lang nat med masser af musik, fest og fri bar - først i Bella Centrets VIP-område, siden som gæster hos superproduceren Pharrel Williams på Oil - har tydeligvis drænet Frederiks gamle frømandskammerat for den sidste rest af selvkontrol.

Påvirket
Bilen når knap at stoppe, før Handwerk tumler ud ad skydedøren og med målrettet aggressivitet sætter kurs mod Ekstra Bladets fotograf.

- Han virker påvirket, så jeg tror simpelthen, at det er synet af mit kamera, der får ham til at gå amok. Jeg står helt stille, klar til at tage et billede af kronprinsen, når han stiger ud, da Handwerk kommer løbende mod mig.

- 'Hvad laver du', spørger jeg ham overrasket, og får et provokerende 'hvad laver du' til svar - sammen med et skub. Han står helt truende klos op ad mig, så jeg prøver at skubbe ham væk, fortæller Anthon Unger.

PET-folk griber ind
Chaufføren i Frederiks bil er klar over, at situationen kan udvikle sig uheldigt og triller derfor lige så stille væk med sin kongelige passager. Med i bilen er også Jeppe Handwerks hustru, Birgitte.

Frederiks faste følgesvende, PET-vagterne, er også klar over, at situationen kan blive alvorlig og ruller derfor ruden i deres bil ned og råber 'Jeppe lad nu være. Slap af Jeppe'.

- Det er som om PET-folkenes råb får ham til fornuft igen. Havde PET ikke lagt sig imellem, er jeg sikker på, at jeg havde fået tæsk. Han opførte sig som en, der ville slås, siger Anthon Unger.

Efter episoden forsvinder Jeppe Handwerk ind på det stopfyldte Nasa. Få øjeblikke senere ruller kronprinsens bil igen op foran sideindgangen, og Frederik tager sig fredsommeligt tid til at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvad han mener om P. Diddys musik:

- Det er godt, siger han og haster sammen med Birgitte Handwerk ind til sin aggressive ven og P. Diddys party.
1 af 3 Jeppe Handwerk tumler ud ad skydedøren og sætter aggressivt kurs mod Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Anthon Unger)
2 af 3 Da chaufføren i Frederiks bil opdager, at der er optræk til slagsmål, ruller han ligeså stille væk. Senere vender han tilbage og sætter Frederik og slagsboderens kone, Birgitte, af. Kronprinsen har ingen problemer med pressen, men svarer høfligt på spørgsmål. (Foto: Anthon Unger/Kristian Linnemann)
3 af 3 Her står Frederiks ven truende klos op ad fotograf Anthon Unger. (Foto: Kristian Linnemann)