Frede: 'Opbakningen betød ufatteligt meget'

Frederik er dybt taknemmelig over, at så mange danskere heppede på ham, da han som den første kongelige nogensinde gennemførte en Ironman

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Frederik har netop gennemført sin første Ironman, og det var en glad kronprins, der kom i mål. Danskerne har de sidste små 11 timer fuldt den seje tronfølger, og det har haft kæmpe betydning for Frede.

- Det var en øredøvende larm, og det tog jeg virkelig til mig. Det var helt fantastisk. Det betød meget, at min familie og venner heppede på mig, men at få så stor opbakning fra københavnerne og alle de andre danskere fra hele landet betød ufatteligt meget, siger kronprinsen, der gennemførte på 10 timer, 45 minutter og 32 sekunder.

Verdenshistorie: Frede er 'Jernmand'

Det var især den sidste strækning, som voldte den udmattede kronprins problemer.

- På de sidste 10-12 km skal man begynde at spise sig selv lidt. Jeg vil sgu sige, at jeg kiggede lidt ned foran mig og tænkte på at holde den gode kadence, og det var faktisk meget godt, lyder det fra Frederik, der for et par år siden besluttede at han ville gennemføre en Ironman - som den første kongelige i verden nogensinde.

- Man skal bygge det op stille og roligt, men det har været sjovt at træne, og nu er jeg rigtig glad. Jeg er virkelig glad, siger kronprinsen.

Løbet blev vundet af Jens Petersen-Bach, der kom i mål på otte timer, 12 minutter og 41 sekunder.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind