Borgen-stjerne hitter i England

Den danske skuespiller Birgitte Hjort Sørensen er hot i London

Birgitte Hjort Sørensen er lige nu på alles læber i England. (Foto: Linda Johansen)
Birgitte Hjort Sørensen er lige nu på alles læber i England. (Foto: Linda Johansen)

Birgitte Hjort Sørensen er en stjerne i London.

Til december skal hun være med i et Shakespeare-stykke på Donmar Warehouse, ligesom hun snart toner frem på de engelske tv-skærme i både 'Miss Marple' og 'Midsomer Murders' med Barnaby. Og der er bud efter den smukke skuespiller, der i rollen som Katrine Fønsmark i 'Borgen' for alvor har slået sit navn fast i England.

Birgitte Hjort Sørensen skal medvirke i 'Barnaby'. (Foto: Polfoto/Mik Eskestad). TV 'Barnaby' skal optages i København

For på trods af englændernes afsky for undertekster så er 'Borgen' blevet et af tv-stationen BBC Fours største hit.

- Det er et spørgsmål om timing. For mig at se så er folk interesseret i politik, og hvordan et land ledes, og det er godt for vores serie, siger Birgitte Hjort Sørensen i et stort interview med mailonline.co.uk

- Vi er meget hippe, siger den danske skuespiller, og nævner den skandinaviske 'nordic noir'-bølge, hvor 'Borgen' følger i fodsporene på 'Forbrydelsen' og 'Broen', som også har fået briterne til at sidde klinet til skærmen.

Nu skal 'Borgen' Birgitte filme med de to verdensstjerner Stellan Skarsgård og Bruno Ganz. (Foto: Jan Sommer) Danske kendte 'Borgen' Birgitte skal filme med Stellan Skarsgård

Den 31-årige smukke stjerne er dog ikke ukendt med at være i London. I 2008 spillede hun rollen som Roxie Hart i musicalen 'Chicago' i den engelske hovedstad. Det har betydet et sprogligt godt udgangspunkt for den danske skuespiller.

Stuepige eller stripper
- Hvis jeg kan få min accent væk, så åbner der sig helt nye muligheder for job. I modsætning til hvis du har europæisk accent, så vil man altid blive castet som den ungarske stuepige eller stripper. Jeg får talelektioner, og min lærer har givet mig forskellige mundøvelser, som jeg kan øve derhjemme. Og selvfølgelig så er det meget lettere, når man er her, siger Birgitte Hjort Sørensen, der har taget ophold i London for at sparke sin internationale karriere i gang.