Annonce:
Annonce:

Barnestjerne og gadedørskysser

Daimi er gået fra at være en ung sangerinde til en erfaren skuespiller og har strålet på revyscenen gennem flere år

Gennem flere år har Daimi udgivet musikalbum, som genremæssigt strækker sig fra country til det mere poppede. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Gennem flere år har Daimi udgivet musikalbum, som genremæssigt strækker sig fra country til det mere poppede. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Man kan næsten ikke sige Daimi, uden at de lystige toner fra 'Hvem har du kysset i din gadedør' fra Cirkusrevyen i 1967 luller frem i baghovedet.

Nogle kan måske huske skuespilleren og sangerinden iklædt et iøjnefaldende rødt lædersæt og med en kort frisure i bedste Twiggy-stil synge side om side med dansk revykomiks store mand Dirch Passer.

Onsdag den 1. januar fylder Daimi 70 år.

Rent faktisk står der Daimi Augusta Larsen skrevet på dåbsattesten, men i folkemunde er revydarlingen mest kendt som Daimi.

Men det var ikke revyerne, som Daimi bejlede til i starten. En talentkonkurrence skulle der til, før Daimi for alvor skulle komme til at smage på scenelivets søde frugter.

I dag har vi 'X Factor' - i 1961 havde man en talentkonkurrence i tv-udsendelsen 'Vi Unge'. Udstyret med en guitar charmerede den dengang kun 17-årige Daimi sig ind på dommerne med sin udgave af Cliff Richards 'Travellin’ Light'.

Sejren ledte hende et par år efter i favnen på orkesterlederen Jørn Grauengaard, der gjorde hende til sanger i sit orkester. Herefter blev det i Cirkusrevyen, hvor Daimi udfoldede sine evner.

Gennem 70’erne var Daimi tilknyttet Jytte Abildstrøms teater, hvor hun bidrog til flere forestillinger.

For to år siden kunne skuespilleren holde 50 års jubilæum og se tilbage på en karriere, hvor hun både har haft en hovedrolle i klassikeren 'Annie Get Your Gun', været sangerinde i Louisiana Jazzband og spillet med i film som 'Det var en lørdag aften'.

Navnet Daimi Gentle kunne lyde som noget af et velkonstrueret kunstnernavn, men efternavnet stammer fra hendes ægtefælle gennem mange år, britiske Cliff Gentle, der ligesom Daimi selv er musisk anlagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: