Afsløring: Danmarks nye Dina

12-årige Rebecca skal spille Dina i ’Skammerens datter’

12-årige Rebecca er lykkelig for rollen som Dina. Hun fortæller, at hun selv laver mange af sine stunts i eventyrfilmen.(Foto: Nepenthe Film)
12-årige Rebecca er lykkelig for rollen som Dina. Hun fortæller, at hun selv laver mange af sine stunts i eventyrfilmen.(Foto: Nepenthe Film)

Efter længere tids hemmeligholdelse er det i dag offentliggjort, hvem der skal spille den altafgørende hovedrolle i filminstruktøren Kenneth Kainz kommende danske eventyrfilm ’Skammerens datter’. Det er den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup fra Østerbro i København, der blev valgt ud af hele 4000 piger i Danmark.

- Jeg fik klippet mit hår til rollen, fordi jeg på et tidspunkt skal klædes ud som en dreng, der er på flugt og skal skjule sig i mængden, fortæller Rebecca til Ekstra Bladet, da vi møder hende under optagelserne i Prag i Tjekkiet.

Dansk forfatter i tårer over filmatiseringen af sin egen bogPeter Plaugborg spiller rollen som den onde fyrstesøn Drakan, der her kommer ridende med Skammerens datter Dina.(Foto: Nepenthe Film)
Peter Plaugborg spiller rollen som den onde fyrstesøn Drakan, der her kommer ridende med Skammerens datter Dina.(Foto: Nepenthe Film)


Mit liv er blevet ændret
Rebecca fortæller også, at hendes første møde med Lene Kaaberbøls populære roman ’Skammerens datter’ skete på en højst usædvanlig måde.

- Min mor var inde i en boghandel for at købe en bog til mig, mens jeg var syg. Og pludselig kom en dame hen til hende og sagde: Du skal købe den her bog. Den vil ændre din datters liv.

- Og nu sidder jeg så her i Prag og spiller hovedrollen som Dina overfor Maria Bonnevie, der spiller min mor i filmen. Og det er skønt. Mit liv er i den grad blevet ændret, siger Rebecca og tilføjer:

- Jeg har kun været i skole hjemme i Danmark i to dage på en hel måned. Men til gengæld er jeg her i Prag blevet meget bedre til at tale engelsk, fordi jeg taler engelsk med de tjekkiske skuespillere og statister. Og jeg har også lært lidt svensk og norsk af Maria Bonnevie, og selvfølgelig kan jeg også sige nogle ord på tjekkisk, siger Rebecca, der havde sin mor og sin lillebror på et halvt år med i Prag, da Ekstra Bladet besøgte hende for et par uger siden i Tjekkiet under optagelserne til 'Skammerens datter'.

Søren Malling: 42 kilo tungere

Er det hårdt at være væk fra Danmark i så lang tid?

- Lige nu savner jeg min far og min anden lillebror på 10 år.Og selvfølgelig savner jeg også mine venner hjemme i Danmark. Men de synes også, at det er sejt, at jeg spiller Dina. Og de har sagt til mig, at de savner mig, fortæller den lille charmerende Dina med det helt fantastisk blik, der nok skal fange publikum, når 'Skammerens datter' har premiere i Danmark i marts måned til næste år.

Dødelig sværdkamp i Skammerens datter

Hvordan har det så været at spille Dina her i Prag?

- Hamrende sjovt. Jeg laver også selv mange af mine egne stunts i filmen. I går skulle Drakan(Peter Plaugborg) f.eks. stå ved skafottet og løfte mig op i mit tøj og dunke mig ned. Og det var altså mig selv, han løftede og dunkede ned. Jeg fik kun en lille skramme. Og jeg er stolt af, at jeg kan lave nogle af mine egne stunts selv, fortæller Rebecca og tilføjer:

- Jeg har selvfølgelig også lært t ride til rollen. Jeg begyndte allerede at tage ridetimer hjemme i Danmark for at forberede mig til rollen. Jeg har i det hele taget fået et meget mere afslappet forhold til dyr. Jeg har nemlig også i rollen som Dina en stor hund, der hedder Bæst. Den er næsten lige så høj som mig selv, men jeg er ikke længere så bange for den, forklarer Rebecca.13-årige Petra og 12-årige Rebecca fra København spiller rollerne som Rosa og Dina i den kommende eventyrfilm 'Skammerens datter'. (Foto: Nepenthe Film)
13-årige Petra og 12-årige Rebecca fra København spiller rollerne som Rosa og Dina i den kommende eventyrfilm 'Skammerens datter'. (Foto: Nepenthe Film)
Roland Møller slås med sværd

Rollen som Rosa, der er Dinas bedste veninde i filmen, skal spilles af den 13-årige Petra Maria Scott Nielsen fra København.

Filminstruktøren Kenneth Kainz er yder begejstret for de to unge danske piger i de bærende roller i filmen.

- Jeg vidste fra starten, at det ville være svært at finde to piger, som kunne leve op til de store forventninger, som jeg havde til rollerne som Dina og Rosa. Vores dygtige caster søgte med lys og lygte, og flere tusinde piger over hele landet mødte op til vores castings. Pludselig dukkede Rebecca og Petra op nærmest ved en tilfældighed.

- Men allerede ved første møde, var jeg sikker på, at vi havde fundet virkelighedens svar på Dina og Rosa i de to piger. Det kunne simpelthen ikke blive bedre, fortæller Kenneth Kainz.

Laura Bro har sin baby med på filmoptagelse

Filmen 'Skammerens datter' tager udgangspunkt i den 12-årige Dina og hendes familie, der mod deres vilje drages ind i en nådeløs kamp om magten i fyrstedømmet Dunark, og det bliver et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasiverden med drager, magi, konger, riddere, tyranni og mord.

Filmen har forventet premiere den 19. marts i 2015.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?