Ulrich Thomsen som dansetrold

Ulrich Thomsen øvede sig i dans til filmen ’Miraklet’- men stort set alle dansescenerne blev klippet væk

Ulrich Thomsen ses her sammen med Sonja Richter i en meget vigtig danse-scene fra den nye film ’Miraklet’, der netop nu er aktuel i biograferne.(Foto: Zentropa)
Ulrich Thomsen ses her sammen med Sonja Richter i en meget vigtig danse-scene fra den nye film ’Miraklet’, der netop nu er aktuel i biograferne.(Foto: Zentropa)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Når man normalt tænker på Ulrich Thomsen, er det ikke som en sprudlende latin-danser med lak i håret. Men i Simon Stahos nye film ’Miraklet’ spiller han faktisk en tidligere danser, der vender tilbage til sin hjemby, hvor han møder sin tidligere kæreste og dansepartner spillet af Sonja Richter.

Filminstruktøren Simon Stahos film ’Miraklet’ var oprindeligt tænkt som en musical-film, men den plan ændrede han i filmens klippe-fase, hvor alle synge- og danse-scener blev klippet ud. Ulrich Thomsen har dog stadig en enkelt danse-scene i filmen, der er uhyre væsentlig for hele historien.

- Før og under optagelserne til filmen øvede jeg mig rigtig meget i at danse sammen med Sonja Richter. Selve filmens musical-elementer var en af grundede til, at jeg sagde ja til rollen. Det var sjovt med en ny udfordring, selv om jeg ind til opgaven med en blanding af angst og frygt, siger Ulrich Thomsen til Ekstra Bladet på telefon fra USA, hvor han netop nu er i gang med at optage nye afsnit til tv-serien ’Banshee’.

Ulrich Thomsen: Kærlighed er det ægte mirakel

Jeg er en ørn på dansegulvet
Hvordan har du det med dans privat. Er du en ørn på dansegulvet?

- Jeg er ikke typen, der tager i byen lørdag aften bare for at komme ud at danse. Hvis jeg en sjælden gang går i byen, så er det for at være sammen med mine venner. Men jeg er en ørn på dansegulvet, hvis jeg selv skal sige det. Jeg gider bare ikke, siger Ulrich og tilføjer:

- Og der skal også en del alkohol til, før jeg bevæger mig ud på et dansegulv.

Ulrich Thomsen afslører dog overfor Ekstra Bladet, at han ikke er helt fremmed overfor danseuniverset.

- Jeg har både haft dansetimer på en privat teaterskole og på Statens Teaterskole, og helt tilbage i 1987 var jeg med i musical’en ’Westside Story’ på Nyborg Voldspil.

Ulrich Thomsen skal være Ricardo

Ulrich som sanglærke
- Jeg kan rigtigt godt lide at danse. Og jeg har stor respekt for dansere. Når man danser kan man ikke snyde sig til noget. Det er meget hudløst, fortæller Ulrich, der også i den oprindelige film havde flere sang-numre. Men de er altså også klippet ud.

- I den oprindelige ide til filmen sang jeg flere gamle danske sange som f.eks. ’Alle går rundt og forelsker sig’ og ’Skibet skal sejle i nat’. Jeg synes faktisk selv, at mange af nuancerne i min karakter lå i de sange, han skulle synge, lyder det fra Thomsen, der faktisk er meget nysgerrig efter at se den oprindelige musical-version af filmen.

- Den må jo ligge der et eller andet sted i klipperummet. Det kunne være sjovt at se, hvordan filmen egentlig virker med de mange sange og meget mere dans.

Se scenen: Ulrich Thomsen i rockerslagsmål på stripklub

Ulrich Thomsen ved dog ikke, hvorfor filminstruktøren Simon Staho valgte at klippe musical-delen ud af sin film.

- Jeg aner det ikke. Men det kan måske skyldes, at filmen indeholder stor alvor. Og hvis den alvor bliver kombineret med letheden i musik og dans, kan man risikere at sætte sig mellem to stole, så filmen bliver hverken eller. Men det er bare noget, som jeg gætter mig til.

Hvordan har du det selv med, at filmen blev klippet helt om?

- Jeg kan jo ikke blande mig i, at Simon Staho vælger at klippe sin film helt om. Han er jo en dygtig filminstruktør. Og han har sikkert haft sine grunde. Jeg må bare stole på, at det er blevet en bedre film. Jeg tror dog ikke, at filmen ville have været dårlig med musical-elementerne. Men i kombinationen af alvor og lethed, kunne man måske frygte, at hovedhistorien ville blive uforløst, siger Ulrich Thomsen om filmen 'Miraklet', der netop nu kan ses i seks danske biografer.

Ulrich Thomsen i rolle som pædofil homo-nazistUlrich Thomsen spiller et tidligere kærestepar, der genforenes efter mange år i filmen 'Miraklet'.(Foto: Patrick Redmond)
Ulrich Thomsen spiller et tidligere kærestepar, der genforenes efter mange år i filmen 'Miraklet'.(Foto: Patrick Redmond)


Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+