Søsser Krag er død

Helle Virkner og Jens Otto Krags datter blev kun 51 år

Søsser Krag sammen med sin mor Helle Virkner i 2008. Foto: polfoto
Søsser Krag sammen med sin mor Helle Virkner i 2008. Foto: polfoto
Følg Danske kendte

Hårdt ramt efter mere end 20 år med sklerose døde Søsser Krag i lørdags. Ekstra Bladet har været i kontakt med både hendes bopæl og hendes nærmeste, Bente og Peter Poulsen, der ikke ønsker at medvirke til denne artikel, men ifølge BT fremgår hendes bortgang af folkeregistret.

Hun sov angiveligt stille ind på det botilbud i Ballerup, hvor hun har opholdt sig siden sin mor, Helle Virkners død i 2009.

Den kun 51-årige Astrid Helene Krag - kaldet Søsser - fik som 25-årig sklerose, og var efterhånden meget mærket af sin lidelse. I forbindelse med hendes 50 års fødselsdag sidste år kunne Billed Bladet konstatere, at det kneb for den sygdomsplagede Søsser at styre både tanker og tale.

Som datter af tidl. statsminister Jens Otto Krag og skuespilleren Helle Virkner har der altid været meget fokus på Søsser Krags liv. Sammen med sin mor passede hun i mange år godt på sin multihandicappede lillebror, Jens Christian, som i en årrække har boet på institution i Bagsværd.

Frem til Helle Virkners død boede mor og datter sammen, og det var først efter morens død, at Søsser Krag blev flyttet til Bostedet Rødbo i Ballerup. Her har hun klaret sig i sin egen lejlighed, og her tog familiens venner, Bente og Peter Poulsen hånd om hende.

Som ung havde hun journalistiske ambitioner og havde tilknytning til flere medier - herunder Ekstra Bladet. Men det var på Se og Hør, at hun trådte sine journalistiske barnesko og mødte sin mand, nu afdøde tidl. chefredaktør Peter Salskov.

Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde venskabet, og Salskov var en flittig gæst hos Helle Virkner og Søsser Krag - ligesom han var omhyggelig med at tage Jens Christian med på ture.

Det var også sammen med Peter Salskov, at Søsser Krag skrev bogen ' Min fars datter', der bl.a. handlede om Jens Otto Krags storforbrug af damer.

Et år efter morens død fik hun konstateret brystkræft, og det førte til operation. Om hun blev helt helbredt for denne sygdom oven i alt det andet, har det ikke været muligt at få afklaret.

Søsser Krag sad i kørestol i de sidste mange år af sit liv, og ved sin mors død arvede hun og broren  en betydelig sum - så hun trods sin sygdom i det mindste ikke havde økonomiske problemer.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.