Bodil Jørgensen kan udskrives i dag

Ægtemand Morten Søborg får Bodil Jørgensen hjem

Bodil Jørgensen nåede at spille den tåkrummende mor i filmen 'Frokost med mor 2', inden hun kom til skade i under optagelserne til 'Far til fire'.
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Selv om der er lang vej endnu for Bodil, bliver det skønt at få hende hjem igen. Vi tager op i vores sommerhus i Nordsjælland og her kan hun så få besøg af den fysioterapeut, der skal træne med hende, fortæller Bodil Jørgensens ægtemand, filmfotografen Morten Søborg.

Ægtemand: Bodils ulykke var grov uagtsomhed

Morten har siden Bodil kom til skade ved ulykken under filmoptagelserne til 'Far til fire' været ved hendes side. Både på Universitets Hospitalet i Odense og siden på Bispebjerg Hospital, så han glæder sig til at få konen tilbage og få et mere normalt liv igen.

- Det samme gør børnene. De to store drenge er så at sige blevet passet af VM i fodbold, men vores lille seksårige datter har været meget hos farmor. Det bliver dejligt for os alle at blive samlet, griner han.

Kurt Ravn uden skyld i Bodils ulykke

Morten Søborg fortæller, at Bodil i dag kan trække vejret uden problemer, og at skaderne på lever og nyre er godt i gang med at hele sig selv op.

- Der var blødninger på grund af tryk på begge organer, men heldigvis har det ikke været nødvendigt for lægerne at gå ind og standse de blødninger. de to organer restituerer sig selv fint. Faktisk er lægerne meget tilfredse med Bodils helingsevne, tilføjer han.

Som det tidligere har været beskrevet, sidder Bodil Jørgensen i kørestol. Det er ikke fordi, der er noget galt med hendes ben, men fordi den knuste hofte, der er blevet skruet sammen, skal have fred til at hele op. Den samme fred og ro skal alle de brækkede ribben og de to brækkede kraveben have.

Bodil Jørgensen opereret igen - kravebenet knust

- Bodil skal enten sidde eller ligge. Det er selvfølgelig en belastning, men hun tager det med stoisk ro. Min kone er jo et troende menneske, så forholdet til Gud hjælper hende meget i denne situation. Det er i min optik nok også forklaringen på, at hun ikke har mareridt eller traumer efter den ulykke, som var ved at koste hende livet. Hun er bare taknemmelig for, at hun fik lov til at overleve.

I al den tid, hun har ligget på hospitalet, har det været Mortens opgave at optræde som den strenge bodyguard og sortere i de besøgende, for alle elsker Bodil og alle ville bare gerne lige forbi og give hende et forsigtigt kram.

- Bodil har selv svært ved at sige nej, så jeg har derfor besluttet, at det kun var familien og de allernærmeste venner, der kom ind. Ellers var det blevet alt for meget, siger han.

Bodil Jørgensen taknemmelig over at være i live

Madmæssigt kan man også få det svært, når man ligger på hospitalet i længere tid. Derfor har Morten Søborg selv købt mad til sin kone.

- Både for humøret og for selve helingsprocessen er det vigtigt, at man bevarer lysten til at spise. Og det kan godt knibe, når man bare ligger og kigger op i luften. Derfor har de små lækkerier ude fra været vigtige. Jesper Winge Leisner, som er bagmand for Tivolis 'Tam Tam'-revy kom hurtigt (og helt bogstaveligt) slæbende med et køleskab fyldt med mad. Det blev så sat til på stuen, og det har jeg så sørget for at fylde op med de ting, som kunne lokke en ekstra bid i hende.

Selv om Bodil Jørgensen nu kan se frem til en sommer i familiens nordsjællandske sommerhus, regner lægerne med, at der vil gå op til seks måneder, før hun kan erklæres rask.

'Far til fire'-selskab risikerer politianmeldelse

Der er mange ting, som skal tages i ed, når man er 53 år og har været så alvorligt kvæstet.

- Bodil er jo ikke en elitegymnast, men en skrøbelig ældre kvinde, som vi skal passe på. Derfor bliver det fantastisk at komme i sommerhuset. Indtil videre har vi nydt solen i den skønne have omkring Bispebjerg Hospital. her har jeg trillet hende rundt i kørestolen, fortæller han og tilføjer, at han fremadrettet vil have fokus på at minimere risikoen for, at ulykker som denne igen kan ske.

- Forløbet forud for ulykken har været så absurd og uansvarligt, at Skuespillerforbundet nu må ind og kræve sikkerhedsrepræsentanter på samtlige produktioner, fastslår han.

Filmens producent Henrik Møller-Sørensen har ikke ønsket at kommentere sagen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind