Annonce:
Annonce:

Yahya om lærerinde-sex: Skulle have valgt en ko

Teenage-digteren taler i nyt, stort interview ud om sin brogede fortid og sin lysende fremtid

- Før havde jeg pædagoger. Nu har jeg PET-agoger, siger Yahya Hassan om sin nuværende  situation. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
- Før havde jeg pædagoger. Nu har jeg PET-agoger, siger Yahya Hassan om sin nuværende situation. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Dømt for sex med Yahya: Nu taler hun ud på facebook

Det er bestemt ikke hverdagskost, at en hed affære mellem en digter og en ukendt forfatter brager igennem i det danske mediebillede.

Men når digteren er den 19-årige fænomenalt storsælgende debutant Yahya Hassan, og forfatteren er hans 22 år ældre tidligere lærer, er der naturligvis lagt i kakkelovnen til en kioskbasker.

Den nu fyrede lærerinde Louise Østergaard blev tidligere i år idømt fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for sit seksuelle forhold til den dengang 16-årige Yahya.

Bedre tjent med en ko
Digteren selv har indtil nu forholdt sig tavs i forhold til retssagen og dommen over Østergaard, men i den aktuelle udgave af Euroman tager han langt om længe bladet fra munden.

Annonce:

- Det er jo længe siden. Som ung anbragt på afdeling 8 var det lidt svært at komme i kontakt med de almindelige, jævnaldrende piger i byen. Valget stod mellem skolelæreren og naboens ko. Så blev det altså skolelæreren. Men set i bakspejlet havde jeg nok været bedre tjent med koen, siger Yahya Hassan i Euromans interview.

Da valget stod mellem en ko og kvinden til venstre - Louise Østergaard - valgte Yahya Hassan kvinden. (Foto: René Schütze).
Da valget stod mellem en ko og kvinden til venstre - Louise Østergaard - valgte Yahya Hassan kvinden. (Foto: René Schütze).
 

Heldigvis for Hassan ser han ikke længere ud til at være nødt til at overveje firbenede kærester. Han har nemlig det seneste år været kæreste med en 27-årig kvinde fra Aarhus.

Liderlige sms'er
Skal man tro den drilske digter afholder det ham dog ikke fra at flirte gevaldigt med andre tiltrækkende repræsentanter fra det modsatte køn.

- Lige for tiden får jeg ikke skrevet meget andet end liderlige sms'er til smukke piger, svarer han således på spørgsmålet om, hvornår man kan forvente endnu en bog fra hans hånd.

Selvtilliden ser dog som sædvanlig ikke ud til at fejle noget hos den for tiden orlovsramte forfatterskoleelev.

På spørgsmålet om, hvorvidt han frygter det, der normalt kaldes 'den svære toer' lyder det selvsikre svar:

Annonce:

- Næh. Jeg bliver kun bedre og bedre. Nogle gange ved jeg, at jeg er elendig. Andre gange ved jeg, at jeg er genial. Jeg ved, at jeg kan skrive digte. Og jeg ved, at de nye digte er 10 gange bedre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: