Annonce:
Annonce:

Tv-chef: Jeg sidder med klaphat i Parken

Maiken Wexø er i dag chef for tv-kanalen, der viser de danske EM-kvalifikationskampe

Maiken Wexø sidder klar i Parken i aften. (Foto: Linda Johansen)
Maiken Wexø sidder klar i Parken i aften. (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Maiken Wexø var ikke mere end en stor, model-køn teenager, da hun flashede de danske farver som en af de populæreste værter på musik-kanalen MTV i London i 80’erne. 

Musik er der ikke meget tilbage af på kanalen, men til gengæld swinger det stadig godt for den nu 47-årige, tidligere skærmtrold, der siden sin hjemkomst til Danmark for 26 år siden har formået at skabe sig en flot fjernsyns-karriere -  men bag kameraet, skal det tilføjes. 

Siden januar har hun efter seks år som niche-chef på TV2 været programdirektør på SBS Discovery Media, der står bag en mængde tv- og radio-kanaler herhjemme –<TH>og i den forbindelse ikke mindst Kanal 5, som hun er ved at omforme til en kanal, der skal tiltrække 30-40-årige seere - ’og så følger de 50-60-årige nok også med’, som hun udtrykker det. 

Annonce:

Trækplaster i den forvandling er ikke mindst SBS Discoverys held til at købe rettighederne til at vise alle det danske fodbold-landsholds kvalifikations-kampe til EM i 2016.

Maiken Wexø fik et tilbud, som hun ikke kunne sige nej til. (Foto: Linda Johansen)
Maiken Wexø fik et tilbud, som hun ikke kunne sige nej til. (Foto: Linda Johansen)
 

Heldig fra starten
Allerede den første EM-kamp, 2-1-sejren mod Armenien, sikrede seertal, som kanalen ikke var forvænt med –<TH>og forventningerne i forbindelsen med landskampen i aften mod Portugal er selvfølgelig tårnhøje.

- Jeg var så forkælet - eller heldig - at vi allerede havde købt fodbold-rettighederne, da jeg startede. 

Så jeg vidste, at vi ville få fat i danskere, som normalt ikke ser vores kanaler. Min opgave var så at sikre mig et program-udbud efter kampen, der gjorde, at de seere ikke zappede videre, men blev hængende og syntes, at kanalen også var interessant for dem, siger Maiken Wexø. 

Foreløbig ser den nye profil ud til at lykkes med programmer som ’Popstars’, ’Carsten og Janni’, ’Fornemmelse for Mord’ og ’Dit Hjem i Vores Hænder’. 

I september havde SBS Discovery med en seer-andel på 21,8 procent den bedste måned siden februar 2013.

Annonce:

Maiken Wexø startede som model-køn MTV-vært i 80'erne. (Foto: Linda Johansen)
Maiken Wexø startede som model-køn MTV-vært i 80'erne. (Foto: Linda Johansen)
 

Ingen fodbold-nørd
- Det har handlet om at lave nogle lidt bredere programmer, så kanalen blev relevant for flere. Klart, at det i høj grad skyldes fodbolden, men så skulle vi også have nogen kvalitet at tilbyde, når seerne er inde på Kanal 5.

- Interesserer du dig for fodbold? 

- Ligesom jeg kom til at elske Fede Finn & Funny Boys, da jeg havde ansvaret for TV2 Charlie, så kommer jeg også til at sidde med klaphat i Parken. 

Men helt ærligt, så er jeg ikke den store fodbold-nørd. Til gengæld har jeg en søn, der er ’skudt’ i fodbold. Så der er kommentatorer derhjemme på alt, hvad vi foretager os med fodbolden.

- Ville du selv se kanalens programmer, hvis du ikke var chef for den? 

Annonce:

- Jeg har ikke været én, der har set Kanal 4, 5 og 6 ret meget før, men det var jo blot, fordi jeg var chef for Zulu, Charlie og Fri. Så var der ikke megen tid til at se de andres kanaler. Men det gør jeg da nu. Og den aften hvor vi spillede mod Makedonien, hvor vi havde premiere på ’Popstars’, viste ’Carsten og Janni’ og havde Caroline Wozniacki-kamp, da sad jeg med megen stolthed og så vores kanaler. Min familie sad også med en stolt følelse. 

Job-tilbud på sms
- På mange måder er der mere, jeg gider at se nu, og som passer bedre til mig som målgruppe.

- Du havde det vel også meget godt på TV2? 

- Bestemt. Jeg var heller ikke ude at kigge efter et nyt job. Fik bare tilbuddet, og jeg kunne mærke, at jeg straks begyndte at tænke over, hvad man kunne gøre. Og så er man jo allerede solgt. Jeg havde også været seks år på TV2, og det var måske på tide, at jeg skulle prøve noget andet. 

- De ringede til dig? 

- Ja, jeg var i Edinburgh, og jeg tror faktisk, jeg fik tilbuddet på en sms. Og så var det lige på det tidspunkt, hvor Discovery meldte ud om sine ambitioner. Jeg har altid godt kunne lide pioner-ånd. Det var det samme på MTV, hvor vi var 20 unge mennesker fra hele verden, der mødtes i London for at starte kanalen op. 

Annonce:

- Det der med, at ’plejer er død’ og ’nu skal vi vise dem’, kan jeg virkelig godt lide.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: