Carl Plum skal bag tremmer

Carl Plum og hans 22-årige ven blev i dag idømt 30 dages ubetinget fængsel for dyremishandling

Tarzan endte sine dage på stranden ved Tisvilde. Ponyens sidste sekunder er fanget på video. (Foto: privatfoto). Danske kendte Optaget på video: Sådan slog Plum Tarzan ihjel

Karoly Nemeth mener ikke, at sagen om slagtningen af Tarzan burde være endt i retten. (Foto: Ole Steen) Danske kendte Plums forsvarer: Kun en sag på grund af efternavnet

Både 25-årige Carl Plum, søn af madskribent og tv-kok Camilla Plum og hans 22-årige medtiltalte ven har vedholdende nægtet sig skyldige i dyremishandling i forbindelse med aflivningen af ponyen Tarzan på en strand i Tisvildeleje i sommer.

En erklæring fra Det Veterinære Sundhedsråd pegede dog i en anden retning, da sagen tirsdag morgen var for retten i Helsingør.

- Ponyen har lidt en lang og smertefuld død, læste anklager Rikke Hald op fra erklæringen, der bestemt ikke er for sarte sjæle. Rådet konkluderede blandt andet, at der gik lang tid fra de første smerter til, at ponyen mistede livet.

Anklager Rikke Hald læste blandt andet op, at der var 'blod ud af begge næsebor', at 'tarmsættet var fjernet fra bughulen' og 'penis var skåret bort og testiklerne blotlagt'.

Overvejer at anke
Retssagen begyndte 09.15 i morges og sluttede cirka klokken 14.00, da Carl Plum og hans kammerat fik deres enslydende domme på 30 dages ubetinget fængsel.

Dommer Torben Hvid begrundede blandt andet dommen med, at aflivningen er sket i fællesskab efter en forudgående aftale, og at det var planlagt og velovervejet.

Hverken Carl Plum eller hans kendte mor tv-kokken Camilla Plum valgte at møde frem til domsafsigelsen. De smuttede i frokostpausen og kom aldrig tilbage.

Carl Plum og hans kammerat har endnu ikke taget stilling til, om de vil anke dommen - der udover de 30 dages fængsel desuden indebærer, at de skal betale sagsomkostningerne - til Landsretten.

Anklager Rikke Hald er meget tilfreds med dommen.

- Jeg er vældig tilfreds med dommerens vurdering og udmåling af straf. Det er min påstand, som de har fulgt, siger hun til Ekstra Bladet.

Tarzan blevslagtet på Tisvilde strand. (Foto: Privat)
Tarzan blevslagtet på Tisvilde strand. (Foto: Privat)

Derimod var den 22-årige kammerats forsvarsadvokat bestemt ikke tilfreds med, at hans klient står til 30 dages fængsel.

- Jeg synes, at det er en ualmindelig hård dom. De har slet ikke taget stilling til, at min klient ikke har gjort noget ulovligt. Han har holdt kameraet, siger Ulrik Rasmussen til Ekstra Bladet.

Omstridt bevis
Retssagen begyndte i maj i år, men sagen blev dengang udskudt, fordi retten afviste at bruge Det Veterinære Sundhedsråds erklæring som bevis.

Både forsvarere og dommere mente, at rådet med sin vurdering havde taget stilling til, hvorvidt de to tiltalte mænd var skyldige.

Derfor måtte udtalelsen ikke indgå som bevis i sagen, mente dommeren. Men den afgørelse kærede anklageren og fik medhold af Østre Landsretten i juni.

Shetlandsponyen Tarzan, der tilhørte Camilla Plum, blev aflivet om aftenen 22. juni 2013. Aflivningen blev filmet, og videoen blev vist i retten tirsdag.

Sprættet op
På filmen ser man, at ponyen bliver slået ned, får skåret hovedet af og sprættet bugen op. Carl Plum har erkendt, at han førte kniven. Men han mener, at ponyen blev bedøvet, da den blev slået ned.

Under afhøringen fortalte han, at han kun gjorde det, fordi han var sikker på, at der ikke var tale om mishandling.

- Hvis jeg havde været i tvivl eller en lille smule i tvivl, så havde jeg ikke gjort det, lød det fra Carl Plum, der dog erkendte, at han efterfølgende er kommet i tvivl om, hvorvidt det, han gjorde var 'smart' eller 'okay'.

Desuden forklarede Carl Plum, at han ikke kan genkende de sammenligninger, der i retten blev draget til andre sager om dyremishandling.

- Hvis havde jeg haft en antydning om, hvad vi har snakket om i dag, så havde jeg holdt mig langt væk fra det. De domme som anklageren kom frem med, det er personer, som har gjort ting, jeg slet ikke kan identificere mig med. Hvis den har lidt overlast, er jeg selvfølgelig sindssyg ked af det, sagde Carl Plum til sit forsvar.

Tarzan endte sine dage på en strand i Tisvildeleje. (Privatfoto) Danske kendte Anklage om ponydrab: Tarzan i stor smerte

Ponyen Tarzan måtte lade livet i en blodpøl på Tisvilde Strand. (Privatfoto) Underholdning Pony-gate: Her er hele historien