Thomas Helmig: Et liv med musik og kvinder

Danmarks popkonge fylder 50 år

Thomas Helmig er her fotograferet med sit livs kærlighed Renée Toft Simonsen i 2005.(Foto: AP)
Thomas Helmig er her fotograferet med sit livs kærlighed Renée Toft Simonsen i 2005.(Foto: AP)
Følg Danske kendte

Gennem flere årtier har den danske popkonge Thomas Helmig stået udenfor tusindvis af danske teenage-pigers dør og banket på, og det gør han stadig, selv om han er blevet lidt grå i toppen.

Det er selvfølgelig en henvisning til hans store hit fra 1988 ’Det er mig, der står herude og banker på’, der var en del af hans succes-album ’Vejen væk’, der solgte svimlende 160.000 eksemplarer.

Den Aarhusianske charmetrold Thomas Helmig startede sin egentlige musikalske karriere som sanger i soul- og funkgruppen ’Elevatordrengene’ i årene fra 1983 til 1985. 

Helmig går solo
I 1985 sprang han også ud som solist på støttesinglen ’Afrika’ og samme år med albummet ’Thomas’. Men det var først i 1988, at han for alvor sneg sig ind i de danske teenage-pigers hjerter med den berømte ’banke på-sang’.

I 1994 fik Thomas Helmig igen både kunstnerisk og kommerciel succes med det anmelderroste album ’Stupid Man’, der solgte 250.000 eksemplarer og udløste seks Grammy-priser i 1995. 

Helmig fortsatte den soul-agtige stil på de næste par albums, før han igen i 2006 vendte tilbage til det danske sprog på albummet ’Helmig herfra’. Den 1. november sidste år udgav han sit femtende album ’KH Helmig’.

Seebach lammetæver Helmig

Rock-koncert i Spanien
Og kun en måned før i oktober 2013 beviste den 49-årige Helmig, at han stadig kan rocke og poppe, så englene synger. Ekstra Bladets udsendte oplevede selv hans koncert for 500 begejstrede tilskuere på den historiske borg Castillo Sohail i Fuengirola i Spanien, hvor Helmig blandt andet sang:

’Godnat Malaga, godnat København mine længslers vingesus. Sov godt Michigan i englenes by. Jeg lukker mine øjne i Aarhus’.

Thomas Helmig besejrede Fuengirola

Helmig har gennem sin karriere solgt mere end 1,5 millioner albums og er den dansker, der har modtaget flest priser ved Danish Music Awards gennem tiderne.

(artiklen fortsætter under billedet)

Årets store kendis-bryllup i 1986. Thomas Helmig og Søs Fenger bliver smedet i hymens lænker.(Foto: Polfoto)
Årets store kendis-bryllup i 1986. Thomas Helmig og Søs Fenger bliver smedet i hymens lænker.(Foto: Polfoto)
 

Vild med kvinder
Lige så travlt som Helmig har haft med musikken har han også haft med kvinder i sit liv.

I 1986 blev Thomas Helmig gift med den berømte sangerinde Søs Fenger i Egå Kirke i Aarhus. Men lykken mellem det celebre kendis-par varede kort. Helmig blev nemlig allerede kun et år efter i i 1989 skilt fra Søs Fenger.

Det er ingen hemmelighed, at Thomas Helmig altid har scoret meget smukke piger. I 1991 blev han kæreste med topmodellen Heidi Andersen. Og der gik kun et enkelt år, før de blev forældre til datteren Ida Marie. Parret blev i 1995 gift i Risskov Kirke i Aarhus, men allerede to år efter meddelte de i en pressemeddelelse, at de skulle skilles.

(artiklen fortsætter under billedet)

Thomas Helmig med smukke Heidi.(Foto: Ole Buntzen)
Thomas Helmig med smukke Heidi.(Foto: Ole Buntzen)
 

Helmigs store kærlighed
Der gik ikke ret lang tid, før fotomodellen Heidi blev udskiftet med den tidligere fotomodel Renée Toft Simonsen. Og allerede i 1998 blev parret forældre til sønnen Hugo. Helmig og Simonsen blev gift i år 2000. Den 9. september 2013 meldte parret ud, at de skulle skilles efter 17 års samvær heraf 13 år som ægtefolk.

Helmig slår fast: Både jeg og Renée er 100 procent single

Kort efter kastede Helmig sig angiveligt ud i et forhold med den 52-årige Tina Horsted, der også var med i Spanien, da Helmig gav koncert i Fuengirola. Dette forhold blev dog også ganske kort. Og Helmig fandt tilbage til trygheden og kærligheden i ægteskabet med Renée Toft.

Helmigs lækre rejsekammerat: Vi er bare gode venner

(artiklen fortsætter under billedet)

Sidste år havde Thomas Helmig også et kort forhold til overlægen Tina Horsted. Men nu er han tilbage i ægteskabet med sin Renée.(Foto: Privatfoto)
Sidste år havde Thomas Helmig også et kort forhold til overlægen Tina Horsted. Men nu er han tilbage i ægteskabet med sin Renée.(Foto: Privatfoto)
 

I juli måned i år blev deres genfundne kærlighed bekræftet af parret selv under en Bob Dylan-koncert i Aarhus, hvor de ankom sammen hånd i hånd.

Og på Aarhus Stiftstidendes spørgsmål, hvorvidt de havde fundet sammen igen, svarede parret med et smil: Vi er gift.

Helmig og Renée har genfundet kærligheden

Se Thomas Helmig og Renées 'ulovlige' familietatovering

Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen blev gift i Torslev Kirke i år 2000 i  Nordjylland. Her poserer de sammen med deres sammenbragte børn. (Foto: Viggo Landau)
Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen blev gift i Torslev Kirke i år 2000 i Nordjylland. Her poserer de sammen med deres sammenbragte børn. (Foto: Viggo Landau)
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?