Annonce:
Annonce:

Sjovere at lave 'Bankerot' end '1864'

Esben Dalgaard er både med i '1864' og 'Bankerot', og selvom han har elsket at lave begge, så synes han, at 'Bankerot' har været sjovere at lave

Esben Dalgaard har hovedrollen som Dion i DR's nye hverdagsdrama 'Bankerot'. (Foto: Linda Johansen)
Esben Dalgaard har hovedrollen som Dion i DR's nye hverdagsdrama 'Bankerot'. (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Man får ikke set for lidt til Esben Dalgaard dette efterår. Han er nemlig både med i '1864' som Erasmus og i 'Bankerot' som Dion. Og det er han selv meget tilfreds med:

- Det er den allerbedste gave, man som skuespiller kan få. Det er jo - i al beskedenhed - to vidt forskellige ting, jeg laver i de to serier. Det er vidunderligt at vise bredde i sin pallet. Det er fedt at få lov til at spille den kæmpestore Erasmus i '1864', som er en meget udtryksfuld fyr. Og så at spille den moderne mandefigur Dion, som bestemt ikke udtrykker sine følelser særligt tydeligt, siger Esben Dalgaard.

Anmeldelse: 'Bankerot' er bedre end '1864'

Annonce:

DR har torsdag aften sendt de to første afsnit af hverdagsdramaet 'Bankerot'. Serien tager udgangspunkt i to venners krise. Dion, som er spillet af Esben Dalgaard, er netop kommet ud af fængslet, mens Thomas, som er spillet af Martin Buch, og hans tavse søn stadig er i chok og sorg over, at deres kone og mor døde i et traumatisk trafikdrab to år tidligere.

Superfedt at lave 'Bankerot'

'1864' har fået den del kritik fra både historikere og politikere. Men Esben Dalgaard tror ikke, at 'Bankerot' kommer til at stå i skyggen af den meget omtalte krigsserie.

- Man kan ikke sammenligne pærer og bananer. Ole Bornedal har jo lavet et kæmpe mesterværk, hvor 'Bankerot' er en helt anden genre med et helt andet udtryk.

Selvom skuespilleren kalder '1864' for et 'mesterværk', så synes han alligevel, at det har været sjovest at spille med i 'Bankerot'.

- Jeg har elsket at lave dem begge to. Men i og med at de er så forskellige, så vil oplevelsen for mig også være forskellig. Jeg har en hovedrolle i 'Bankerot', og den har et lille crew omkring sig, så der har været meget fokus på min rolle. Vi har kunne finpudse ting omkring karakteren. Det er den slags opgaver, jeg tænder mest på, siger Esben Dalgaard og fortsætter:

Annonce:

- Når man arbejder på et projekt som '1864', har det været fantastisk at møde sådan en som Ole Bornedal og i øvrigt være med i sådan et drengerøvsset med kanoner. Men det er en anden måde at arbejde på, for du går ikke ind og finjusterer ting. Så for mig har 'Bankerot' været den skuespillermæssige sjoveste oplevelse.

Tabte 25 kilo mellem '1864' og 'Bankerot'

Esben Dalgaard er meget stolt og glad for 'Bankerot', og han er spændt på, om danskerne falder for serien.

- Jeg håber virkelig, at folk tager godt i mod serien og har lyst til at følge med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: