Arvinger får milliard efter rekord-overskud

Lars Larsens arvinger får en fjerdedel af overskuddet fra Lars Larsen Group, og sidste års rekordregnskab betyder derfor, at de får mere end en milliard til deling

Lars Larsen har i den grad formået at sikre sine arvinger økonomisk. Foto: Ole Frederiksen/Polfoto
Lars Larsen har i den grad formået at sikre sine arvinger økonomisk. Foto: Ole Frederiksen/Polfoto
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

1,3 milliarder kroner.

Det skal arvingerne til Jysk-imperiet dele, efter selskabet Lars Larsen Group leverede et rekordstort overskud sidste år. En fjerdedel af overskuddet udloddes nemlig hvert år til ejerkredsen, og sidste års overskud på 6,5 milliarder betyder derfor, at udbyttet er i milliardklassen.

Det skriver Børsen.

Lars Larsen Group ejes i dag af Lars Larsens børn, Jacob og Mette Brunsborg, og hans fire børnebørn, som hver ejer 16,5 procent af koncernen.

I det sidste regnskabsår lød udbetalingen af udbytte på 804 millioner kroner til ejerkredsen, men på grund af det nye rekordoverskud blev udbetalingen altså markant højere denne gang.

Det store overskud skyldes ikke kun Jysk og koncernens øvrige selskaber, selvom disse også har øget deres indtjening. Det skyldes nemlig i lige så høj grad investeringer i værdipapirer, som har givet et pænt afkast.

- Vi har medvind på cykelstien, kan man godt sige. Særligt på afkast for børsnoterede aktier har der været god medvind i årets løb. Det er selvfølgelig også en af årsagerne til, at vi kommer pænt i mål, siger administrerende direktør i Lars Larsen Group, Jesper Lund, til Børsen.

Afkastet i løbet af det regnskabsåret 2020/21 steg fra 449 millioner til 1,5 milliarder kroner før skat. Den samlede indtjening i koncernen steg med 55 procent til 6,5 milliarder.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+