'Arvingerne'-stjerne jagter succes i udlandet

Carsten Bjørnlund følger sig klar til at prøve kræfter med det store udland og går målrettet efter det

Carsten Bjørnlund er blandt andet kendt for sin rolle i 'Arvingerne'. Foto: Mogens Flindt
Carsten Bjørnlund er blandt andet kendt for sin rolle i 'Arvingerne'. Foto: Mogens Flindt

Han kan allerede skrive markante produktioner som 'Arvingerne', 'Rita' og 'Forbrydelsen' på cv'et, og derfor er den 44-årige danske skuespiller Carsten Bjørnlund begyndt at kigge mod udlandet.

Her har danskere som Nikolaj Lie Kaas, Nikolaj Coster-Waldau, Mads Mikkelsen, Birgitte Hjorth Sørensen og Connie Nielsen allerede vist vejen. Hvis det står til Carsten Bjørnlund, kan han meget vel blive den næste.

- Jeg har i et stykke tid prøvet at få mast mig selv ud i omverden, fortæller Carsten Bjørnlund, da Ekstra Bladet møder ham på Rungstedlund i Nordsjælland.

Skuespilleren Carsten Bjørnlund på Christiania. Foto: Ivan Riordan Boll Danske kendte Arvingerne-stjerne genopliver ungdomsdrømmen

Her befinder han sig i kraft af sin nyeste rolle, hvor han er én af de bærende roller i DR's kommende serie-satsning 'Liberty', der optages i Sydafrika og blandt andet har svenske og kenyanske skuespillere samt Sofie Gråbøl og Connie Nielsen på rollelisten. Serien skal vises frem på Berlin Filmfestival, og Carsten Bjørnlund håber, at det kan være med til at give yderligere et skub mod udenlandske produktioner.

- Det er klart at i kraft af, at der er så mange sprog i 'Liberty', så vil den være et fint visitkort. Nu kommer vi på Berlin, og jeg omgiver mig med skuespillere som Sofie og Connie, der i forvejen nyder international anerkendelse, så det er slet ikke dårligt at blive set i sammenhæng med dem, vurderer han og fortsætter.

- Jeg ved ikke, om udlandet er et endemål, men det er noget, jeg helt klart gerne vil prøve kræfter med.

Ekstra Bladet mødte Carsten Bjørnlund på Karen Blixen-museet i Rungsted. Foto: Mogens Flindt
Ekstra Bladet mødte Carsten Bjørnlund på Karen Blixen-museet i Rungsted. Foto: Mogens Flindt

Bliver du inspireret af andre danske skuespillere, som har vist, at det er muligt at slå igennem i udlandet?

- Jo jo, det er helt klart. Det er da inspirerende og super fedt, at markedet nu er blevet globalt. Helt klart.

I weekendens program skrev en lytter til radioprogrammet, fordi hun var blevet gramset på, mens hun sov, af en venindes kæreste. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Radio Mads Steffensen efter shitstorm: Det var en stor misforståelse

I 'Liberty' har han som nævnt arbejdet sammen med Connie Nielsen, der på det seneste har optrådt i store Hollywood-produktioner som 'Wonder Woman' og 'Justice League'. Men det er ikke sådan, at han har fået gode råd med på vejen.

- Nej, det har vi ikke talt om. Vi har talt om stoffet og opgaven, der lå foran os. Og i pauserne har vi mere talt om vores børn, siger Carsten Bjørnlund.

'Liberty' har premiere på DR1 25. februar og består af fem afsnit.