Avis: Dansk ballet-stjerne sigtet for spritkørsel

Den fratrådte danske chef for New York City Ballet blev 29. december anholdt nær sit hjem, skriver avis

Foto: AP
Foto: AP

Den mangeårige chef for New York City Ballet, danskeren Peter Martins, blev to dage før nytår anholdt af politiet og sigtet for spirituskørsel.

Det skriver Washington Post.

Den 71-årige dansker blev anholdt om aftenen 29. december. Det oplyser anklagerens kontor i distriktet Westchester County samt politiet i byen Ardsley i staten New York.

- Politiet i Ardsley, nær Martins hjem i Irvington, blev klokken 20 kaldt ud til et trafikuheld med tre biler involveret og anholdt Martins, som afviste at afgive en alkoholtest, skriver Washington Post.

Peter Martins skal ifølge avisen møde i retten 8. januar.

Dansk balletikon stopper som chef i New York efter sex-anklager

Trak sig mandag
Martins meddelte mandag, at han trækker sig fra posten som balletchef, men nævnte i den forbindelse intet om anholdelsen ifølge avisen.

I et brev til bestyrelsen for New York City Ballet henviste han til de beskyldninger om sexchikane og upassende opførsel, som er blevet rettet mod ham. De førte i december til, at elevskolen under balletten i New York suspenderede Martins fra at undervise, indtil en uafhængig undersøgelse af påstandene er afsluttet.

Han fortsatte som balletchef, men besluttede få dage senere at gå på midlertidig orlov.

Mandag valgte han så at forlade stillingen som konsekvens af beskyldningerne.

Dansk ballet-stjerne anklaget for sexchikane

Jeg fortsætter med at afvise
Samtidig fastholdt Martins, at påstandene mod ham er grundløse.

- Jeg har afvist og fortsætter med at afvise, at jeg har været involveret i nogen form for upassende opførsel, skriver han.

Ballettens bestyrelsesformand, Charles W. Scharf, takkede Peter Martins for dennes mangeårige indsats, men nævnte også, at undersøgelsen af påstandene mod balletchefen fortsætter.

Washington Post nævner, at Peter Martins også blev anholdt af politiet og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand nytårsaftensdag 2011.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Martins til hændelsen i sidste uge.