Annonce:
Annonce:

'Badehotellet'-stjerne afslører Oscar-hemmelighed

Aske Bang er et af de nye ansigter i TV2's successerie 'Badehotellet', men selvom han er relativt ny for de danske tv-seere, har han mænget sig med stjernene til Oscar-showet i 2016

Aske Bang fortæller om 'seatfillers' og hele oplevelsen til Oscar
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Fra Dolby Theatre Hollywood til Risby Studierne i Albertslund.

Vejen er lang og omgivelserne noget anderledes, men 31-årige Aske Bang har allerede oplevet begge steder på nærmeste hold.

I 2015 blev Aske Bang uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole, og hvor flere bruger årtier på at nå til branchens fornemste endags-arrangement, Oscar-nomineringen, tog det ham kun halvandet år.

I 2016 udgav Aske Bang sin første kortfilm 'Silent Night', der foregik på Nørrebro. Den kostede kun små 50.000 kroner at lave - og oven i hatten fulgte en Oscar-nominering. En aften, han stadig husker, som var det i går.

- Jeg havde bare lavet en kortfilm med nogle venner. Pludselig var jeg i Hollywood og boede på samme hotel som Meryl Streep. Det var ret vildt, erindrer han.

Her er Aske Bang på den røde løber sammen med filminstruktør Kim Magnusson til Oscar-uddelingen. Foto: Danny Moloshok/Reuters/Ritzau Scanpix
Her er Aske Bang på den røde løber sammen med filminstruktør Kim Magnusson til Oscar-uddelingen. Foto: Danny Moloshok/Reuters/Ritzau Scanpix

Annonce:

ALTID fuld sal
Oscar-showet byder på pompøse kjoler og voldsomme smykker. Udefra kan det se voldsom stift ud, når det løber af stablen, men sådan er det ikke helt.

Fede ferier, spa-ophold og diamanter: Så flotte Oscar-gaver får danskerne ikke

Det er en kæmpe fest, understreger Aske Bang.

- Det meste af tiden er der 'seatfillers'. Det vil sige, at mange af de nominerede står ude bagved på balkonen og ryger cigaretter og drikker drinks, fortæller han.

- Når man rejser sig fra sit sæde, er der statister, der står i jakkesæt og kjoler, der kommer og sætter sig, så det ser ud, som om salen hele tiden er fyldt. Når man kommer tilbage, prikker man dem på skulderen, og så rejser de sig og går, afslører han.

Selv brugte han godt med tid på balkonen sammen med blandt andre Roland Møller, der var til arrangement, fordi 'Under sandet' var nomineret i kategorien bedste udenlandske film.

Af de helt store verdensstjerner fik han talt med Viggo Mortensen, Casey Affleck samt Matt Damon.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: