Badehotellet-stjerne om brand: Helt forfærdeligt

- Det er, som hvis vores eget badehotel var brændt ned

Hotellet er fuldstændig udbrændt. (Video: René Schütze)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I nat brændte Svinkløv badehotel ved Fjerritslev i Nordjylland ned til grunden. Hotellet, der blev opført i 1925, har været inspiration til TV 2-serien 'Badehotellet', og skuespiller Amalie Dollerup modtog beskeden om badehotellets skæbne med forfærdelse.

Beredskabschef: Derfor kunne vi ikke redde hotellet

Godt ingen kom til skade
- Det er bare helt forfærdeligt, og godt at der ikke kom nogen til skade. Men de billeder, jeg har set, det er, som hvis vores eget badehotel var brændt ned. Svinkløv har vi trods alt et meget specielt forhold til, siger Amalie Dollerup, der spiller overklassepigen Amanda Madsen i TV 2's hitserie.

Flere udendørsoptagelser fra 'Badehotellet' er lavet tæt på Svinkløv Badehotel. Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Flere udendørsoptagelser fra 'Badehotellet' er lavet tæt på Svinkløv Badehotel. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

I nat brændte deres hotel: - Alle vores papirer og arkiver er væk

Alle indendørsscener i 'Badehotellet' er skudt i et studie i Albertslund, mens nogle udendørsscener er optaget i klitterne omkring Fjerritslev og Slette strand ved Svinkløv.

- Vi har ikke boet på Svinkløv, men vi optager omkring. Vi har spist der med holdet, da vi lavede 2. sæson, for at få den stemning, som vi prøver at skabe i serien og få et indbkik i, hvordan det er, og dem der står med det hver dag, fortæller Amalie Dollerup.

Historisk hotel brændt ned til grunden

Video: René Schütze

Fik kaffe og kage på Svinkløv
- Her i forsommeren var det så dårligt vejr, at vi ikke kunne filme, så vi var nogle af skuespillerdamerne, der tog en eftermiddag på Svinkløv Badehotel og fik kaffe og kage, siger Amalie Dollerup, der sammen med resten af holdet optager sæson 4 frem til midten af november.

- Hvad husker du bedst fra Svinkløv?

- Beliggenheden er jo helt vild skøn, og den facade, der var, var meget enkel og helt grå, men indenfor enormt stemningsfuld, og når lyset var helt rigtigt, minder det om det, vi laver. Og så husker jeg de søde unge piger i deres fine uniformer og den gammeldags meget hyggelige stemning. Og så virkelig gode kager på det fine stel, fortæller Amalie Dollerup og kommer med en opfordring.

- Jeg håber virkeligt, at der er nogen, der vil være med til at bygge det op igen, og det kan genopstå. Det skal genopstå, for det er det simpelthen for historisk og vigtigt til. Og jeg er sikker på, der er mange, der er kede af det lige nu, men jeg tror mange ønsker, det kommer op at stå igen.

Hele 'Badehotellet'-holdet. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Hele 'Badehotellet'-holdet. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden i nat. Foto: René Schütze
Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden i nat. Foto: René Schütze
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU