Bagedyst-deltager jubler: Banken bøjer sig efter svindelnummer

Luna Richardts bank er gået med til at erstatte de knap 17.000 kroner, som hun blev franarret i sidste måned

En glad Luna Richardt har fået sine 17.000 kroner tilbage, som hun fik franarret i juni måned.
- Det er helt fantastisk, og jeg nåede egentlig til et punkt, hvor jeg ikke troede, at det kunne lade sig gøre. Foto: DR
En glad Luna Richardt har fået sine 17.000 kroner tilbage, som hun fik franarret i juni måned. - Det er helt fantastisk, og jeg nåede egentlig til et punkt, hvor jeg ikke troede, at det kunne lade sig gøre. Foto: DR
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Efter Ekstra Bladet gik ind i sagen, har den 22-årige bagedronning Luna Richardt langt om længe fået tilbagebetalt sine næsten 17.000 kroner.

Pengene blev stjålet fra hendes konto, efter hun svarede på en mail, der viste sig at være en såkaldt phishing-mail - altså en snydemail.

- Det er helt fantastisk, og jeg nåede egentlig til et punkt, hvor jeg ikke troede, at det kunne lade sig gøre, siger Luna Richardt til Ekstra Bladet.

'Bagedyst'-deltager franarret formue på nettet

Den tidligere deltager i 'Den store bagedyst' fik overbragt den glædelige nyhed tidligere på ugen, da hendes bank Spar Nord valgte at erstatte det stjålne beløb, efter hun flere gange havde bedt sin bank om erstatning og i første omgang fik en afvisning.

- De skrev til mig, at de egentlig ikke var forpligtet til at give mig mine penge igen, men fordi sagen var så særlig, valgte de alligevel at imødekomme mit ønske.

- Om det skyldes min egen ihærdighed eller mediernes interesse er et godt spørgsmål, men jeg er bare glad for, at det kunne lykkes i min sag, siger Luna Richardt.

Her er mailen fra Spar Nord, der nu gerne vil tilbagebetale de franarrede penge til Luna Richardt.
Her er mailen fra Spar Nord, der nu gerne vil tilbagebetale de franarrede penge til Luna Richardt.

Richardt valgte også indgive sagen for Pengeankenævnet, men efter at hun har fået medhold i sagen og fået sine penge igen, har 'Bagedyst'-deltageren valgt at trække klagen tilbage.

Sagen kort: Startede med en mail

Sagen begyndte, da Luna Richardt modtog en falsk mail fra en afsender, der udgav sig for at være Nets.

Hun undersøgte mailen nærmere, og da hun ikke fandt noget mistænkeligt, besluttede hun at svare mailen, der var skrevet på velformuleret dansk.

Få minutter efter modtog Luna Richardt en verificerings-sms fra Nets.

Her var en kode, der skulle godkende et køb på 1952,50 pund - knapt 16.280 kroner - fra butikken Philipp Plein, der handler med dyrt designertøj.

Her gik det for alvor op for hende, at der var noget helt galt.

Hun spærrede omgående sit hævekort og tænkte ikke videre over det. Efterfølgende valgte Richardt at tjekke sin konto hver dag for at være sikker på, at beløbet ikke var blevet stjålet, men skaden var allerede sket.

25. juni blev der trukket 1952,5 pund fra hendes konto.

Nye oplysninger
Leif Simonsen, der er pressechef hos Spar Nord, fortæller, at nye oplysninger i sagen var afgørende for sagens udfald.

- Tidligere har vi ikke ladet tvivlsspørgsmålet i denne sag komme kunden til gavn, men der kom nye oplysninger i sagen, og vi har set, hvordan lignende sager er blevet afgjort, forklarer han til Ekstra Bladet uden dog at ville oplyse nærmere om, hvori de nye oplysninger består.

- Her er tvivlsspørgsmålet kommet kunden til gavn i nogle tilfælde, tilføjer han.

'Bagedyst'-darling med i 'Vild med dans'

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind