Ballade om Citybois: Springer ud som hotte modeller

Pigerne er glade, men baglandet raser efter en avis-annonce med Thor og Anthon

Sådan så Anthon og Thor ud i Politiken i går. (Annonce)
Sådan så Anthon og Thor ud i Politiken i går. (Annonce)

Hos Danmarks Radio må man ikke reklamere! Men fredag aften afsluttede Citybois deres forhold til DR, så nu er der frit slag for, hvad de to voldsomt eftertragtede drenge må lægge navn og ansigt til. Og dog!

Søndag sprang Anthon og Thor sprang ud som modeller for herretøjsfirmaet Jardex i blandt andet Politiken.

TV Citybois: Den slags piger vil vi ha!

Iført det, der i annoncen bliver kaldt 'sexy slimfit suits', viste de to gutter, hvordan sådan et jakkesæt skal sidde, når det sidder lige i skabet.

At Citybois er havnet i den reklame, er lidt en tilfældighed, fortæller direktøren for Jardex til Ekstra Bladet.

- Thor er min søns bedste ven. Han ligger tit hjemme på min sofa og hygger sig, så jeg ser de to drenge som Thor og Anthon og ikke rigtigt som Citybois, siger Ulrik Jardorf.

- De er nogle lækre fyre, og da vi hjalp dem med noget tøj til 'X Factor', spurgte vi, om vi måtte tage nogle billeder af dem, mens de var stylede. Det var de friske på - hvem er ikke det, siger Ulrik Jardorf.

Sådan så Thor og Anthon, da de optrådte i jakkesæt i 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt)
Sådan så Thor og Anthon, da de optrådte i jakkesæt i 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt)
 

Siden billederne blev taget, har Citybois nærmest opnået kultstatus i Danmark. Pigerne skriger og græder, når de to knægte viser sig. Samtidig er de også blevet forretning med pladekontrakt og egen manager.

- Derfor stopper det også nu for vores vedkommende, siger Jardex-direktøren.

- For os var det et billede af Thor og Anthon, der er taget for flere uger siden. Vi ønsker dem kun alt det bedste, og jeg er oprigtigt ked af, hvis det kan blive misforstået på nogen måde. Vi hjalp dem med lidt tøj, og tog i den forbindelse et par billeder. De har ikke fået en krone for det, siger Ulrik Jardorf.

Det skulle ikke være sket
At Citybois ikke har fået penge for at agere model for tøjfirmaet skurer til gengæld i ørerne på Blachman og hans folk, der nu går ind i sagen.

- Vi er selvfølgelig taknemmelig for tøjet, men vi er meget overraskede over den annonce, der blev bragt i weekenden. Den er ikke lavet i overensstemmelse med nogen myndig person, og det har ikke været meningen, at annoncen skulle have været ude, siger Kristian Nyholm, der er manager for Thomas Blachman.

Citybois udkom i fredags med deres første single. Sangen er skrevet af Scarlet Pleasure, som er nogle af de to unge drenges idoler. (Foto: Mogens Flindt) TV Derfor så du ikke Citybois-single i tv

Sådan er Citybois' drømmepige. (Video: Julie Sørensen)

Sammen med Danmarks Radio, produktionsselskabet BLU og pladeselskabet Sony bliver der nu i den skaldede dommers lejr overvejet, hvad der skal gøres ved sagen.

- Har Citybois selv noget at skulle have sagt ?

- Nej. Vi holder dem ude af det i første omgang. De holder et par dages påskeferie, siger Kristian Nyholm.

- Men hvis Thor og Anthon er godt tilfredse med annoncen, behøver der så blive gjort mere ved sagen?

- Vi er i gang med at lave en intern selvransagelse. Vi skal finde ud af, hvordan det her er opstået. Det er der, vi er. Drengene er jo glade for, at have fået noget tøj på - og de så skarpe ud i jakkesæt. Men derfra og så til at lande i en annonce i avisen er et godt stykke. Og der skal nogle myndige personer og beslutningstagere ind over. Sådan en aftale kan man ikke bare lave med drengene direkte, understreger Kristian Nyholm.

Ingen har ifølge DR snydt de unge pigers helte, Citybois. Foto: Mogens Flindt Danske kendte DR lover: Ingen snyd med Citybois