'Bedrag'-stjerne får pris og donerer alle pengene væk

Esben Smed aka 'Nicky' fra 'Bedrag' videregiver hele sin Lauritzen-pris til Teatret Sort/Hvid i Kødbyen

Esben Smed aka 'Nicky' tv. kan atter ses på DR1 fra søndag aften. Foto: DR
Esben Smed aka 'Nicky' tv. kan atter ses på DR1 fra søndag aften. Foto: DR
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Selv om solidaritet ikke er det, vi hører mest om i vores moderne samfund, så findes der dog lommer, hvor den slags 'gammeldags' begreber gror endnu.

I hvert fald er Esben Smed et bevis på, at man ikke behøver at være rig for at give store beløb væk og dermed hjælpe andre, der har endnu færre penge end én selv.

Anmeldelse: 'Bedrag' - det er ikke godt nok

På søndag får den unge 'Bedrag'-stjerne nemlig overrakt Lauritzens 'Believe-in-you'-pris på Folketeatret. Det er en talentpris på 20.000 kr., og de penge er allerede brugt, griner han.

Bedrag: Den ’gamle’ politi-helt Lie Kaas er blevet skurk

- Det er fantastisk at få en pris, og da den hedder 'believe-in-you', har jeg videregivet hele beløbet til nogen, 'jeg tror på' - nemlig folkene omkring det nystartede Sort/Hvis Teater i Kødbyen. De skal rejse sig på 'ruinerne' af det gamle Caféteater, som brændte, og de manglede penge, forklarer han.

Thomas Bo Larsen: Bad Boy bliver good guy

I 'Bedrag' på DR1 spiller Esben Smed den evigt småkriminelle og uheldige 'Nicky', der trods alle odds altid har hjertet på rette sted.

Det samme kan siges om 'manden inde i Nicky'.

- Det er meget ærefuldt at få en pris fra Lauritzen Fonden, selv om jeg ikke rigtigt ved, hvorfor jeg har fået den - endnu. Men jeg blev overrasket og er meget glad for den hæder, der ligger i at få prisen. Pengene gør god gavn, der hvor de er havnet, og jeg er glad for at have bidraget til den crowd funding, som skulle danne det økonomiske fundament for Sort/Hvid, fortæller han.

Anden sæson af 'Bedrag' begynder netop søndag aften, og her roder Nicky sig for alvor ud i noget snavs med store gangstere.

Anmeldelse: 'Bedrag' halter stadig

-Ja, der blevet fuld fart på i denne sæson, griner Esben Smed, der ikke aner, om der kommer en tredje sæson, eller om han i øvrigt er med, hvis den kommer.

Ikke mange hjemme i stuerne kendte Esben Smed, før han tonede frem i DR-serien, så det har 'Bedrag' ændret for ham.

Men job-mæssigt har den ikke skabt de store forandringer i hans liv.

-Jeg har det ok med de job-tilbud, jeg får og hele tiden har fået. Og jeg vil gerne understrege, at jeg da er meget glad for at være med i den serie. Det er både spændende og sjovt, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+