Bedre end Bieber: Popstars-Jon træffer stor beslutning

Koncertbilletterne til de første koncerter er blevet revet væk

Jon Nørgaard er klar til at indtage scenen atter engang. Foto: PR
Jon Nørgaard er klar til at indtage scenen atter engang. Foto: PR

For nylig kunne ’Popstars’-vinderen Jon Nørgaard annoncere, at han giver to jubilæumskoncerter i 2017. Det sker for at fejre, at det til næste år er 15 år siden, at han sejrede i TV 2-programmet ’Popstars’ - en sejr der gjorde ham til superstjerne i Danmark i starten af 00’erne.

Og interessen har været enorm. De to koncerter blev udsolgt på blot tre dage, og derfor har Jon Nørgaard nu valgt at udvide koncertrækken med yderligere fire koncerter. Til sammenligning er der efter 16 dages salg stadig ledige billetter til Justin Biebers koncert i Aarhus til sommer. En sammenligning som Jon Nørgaard dog ikke selv giver så meget for.

- Haha, mon ikke også, der kan komme lidt flere mennesker til hans koncert. Men det er da helt vildt sjovt. Jeg havde slet ikke forventet, at det ville gå så hurtigt. Jeg var chokeret, da jeg hørte, at min koncert i Aarhus blev udsolgt på halvandet døgn. Koncerten i København var udsolgt efter to og et halvt døgn, fortæller en glad Jon Nørgaard til Ekstra Bladet.

Sådan så det ud, da en purung Jon Nørgaard vandt 'Popstars'. Foto: Mads Winther DK MusikNYT Popstars-Jon: Derfor vender jeg tilbage til scenen

Ikke et comeback
Hans tilbagevenden til rampelyset er i de danske medier blevet udskreget som et comeback. Men sådan ser han ikke selv på det.

- Jeg vil ikke kalde det et comeback, og det er ikke hængt op på, at jeg skal lave ny musik. De her koncerter kommer, fordi jeg så et gammelt fotoalbum med billeder fra dengang, og så tænkte jeg, at jeg ville markere, at der er tale om et jubilæum, forklarer han.

- Men jeg har ikke karriereambitioner. Jeg har det godt i dag, og jeg behøver ikke at leve af at spille.

17-årige Jon Nørgaard, som han så ud, da han vandt 'Popstars' i 2002. Foto: Mads Winther
17-årige Jon Nørgaard, som han så ud, da han vandt 'Popstars' i 2002. Foto: Mads Winther
 

Siden han annoncerede sit ikke-comeback, er han blevet bombarderet med kommentarer på Facebook. Det er typisk kvinder omkring de 30 år, der vil benytte en af koncerterne til en fællestur, hvor de kan være teenagere igen for en aften, forklarer han.

- Så der bliver nogle sjove pigejulefrokoster i den periode. Jeg synes, det er sindssygt sjovt at sidde og følge med, når de skriver. Jeg får også engang imellem beskeder fra folk sidst i 20’erne eller i starten af 30’erne, der skriver, at de mødte deres kæreste til en gymnasiefest og kyssede første gang til en af mine sange. Det har været lydtapet til en generation i de år, hvor det var allermest voldsomt, siger Jon Nørgaard, der ikke er i tvivl om, hvad han glæder sig mest til.

- Jeg tager mine tre bedste venner, som også var med mig dengang, med på tour. Den ene sælger tang med stor succes i dag, en anden er kok og en tredje arbejder hos kommunen. Vi får en drengetur, og det er dét, jeg glæder mig til. Jeg glæder mig i det hele taget bare til at sætte en måned af til at være 17-18 år igen. Det bliver dog ikke med byture efter koncerterne. Det er jeg blevet for gammel til, griner den i dag 31-årige Jon.

DK MusikNYT Jon fra 'Popstars': OL-sang tyvstjålet

Der er stadig et lille år til koncerterne, og derfor kan meget nå at ændre sig. Men lige nu er planen, at han skal spille størstedelen af debutalbummet ’This Side Up’  samt nogle af de senere hits med blandt andre Kato og Clemens, så koncerten bliver et tilbageblik på de seneste 15 år. Hovedpersonen selv frygter ikke at skulle stå på en scene igen.

- Jeg har aldrig været nervøs for at gå på scenen. Jeg lever bedre, når jeg står deroppe, og jeg ville være mere nervøs ved at skulle på date med en pige. Jeg glæder mig, og så kan man sige, at jeg stadig har 11 måneder til at få styr på lys, lyd og generelt få det hele til at spille, siger han fortrøstningsfuldt.