Bedre sent end aldrig: Nu undskylder Line Baun

Blogger og tidligere tv-vært Line Baun Danielsen er bestemt ikke stolt af, hvordan hun i sin tid tacklede et interview med Monica Lewinsky

Line Baun Danielsen ser indad og siger undskyld til Monica Lewinsky. Foto: Linda Johansen
Line Baun Danielsen ser indad og siger undskyld til Monica Lewinsky. Foto: Linda Johansen

Line Baun Danielsen undskylder i et indlæg på sin blog, at hun for 20 år siden var med til at dømme og fordømme præsident Bill Clintons dengang 22-årige praktikant i Det Hvide Hus, Monica Lewinsky.

Line Baun jagtede hende på daværende tidspunkt til et interview til sit talkshow ’Mors Hammer’ og til programmet ’Dags Dato’ på TV2.

Det lykkedes hende at finde frem til Lewinsky, der var i Oslo for at signere sin bog 'Ærlig Talt', hvori hun fortalte sin side af historien om en af nyere tids vel nok mest omtalte affærer.

Monica Lewinsky på scenen i Cannes i 2015. Foto: AP
Monica Lewinsky på scenen i Cannes i 2015. Foto: AP
 

Det er specielt hendes dengang forudindtagede opfattelse om, at Monica nok selv var lidt ude om det og burde have været klogere, og at hun bare jagtede penge og berømmelse, som Line Baun fortryder i dag og ønsker at sige undskyld for.

Kendt tv-vært får utallige tilbud: - Mange er unge mænd

Desuden var der et enkelt spørgsmål, som bestemt ikke faldt i god jord hos Lewinsky. Nemlig et spørgsmål, hvor Line Baun insinuerer, at Lewinsky befandt sig under skrivebordet i Det Ovale Kontor i færd med at udføre en seksuel handling som eksempelvis et blowjob, mens Clinton passede sit job.

- Der var især et spørgsmål, som gjorde hende vred. Det var, da jeg spurgte: 'Hvordan opfattede du selv den situation, at her sad verdens mægtigste mand og traf store politiske beslutninger med dig siddende under skrivebordet?'. Hun svarede: 'Det var ikke sådan, det foregik, og jeg bryder mig ikke om den udlægning'.

På dette billede fra 1995 ses Bill Clinton med sin daværende praktikant, Monica Lewinsky. Foto. AP
På dette billede fra 1995 ses Bill Clinton med sin daværende praktikant, Monica Lewinsky. Foto. AP
 

Kort efter sluttede interviewet, og Lewinsky aflyste efterfølgende alle interviews med den norske og svenske presse.

Line Baun blev bedt om at klippe spørgsmålet ud, hvilket hun gjorde.

Om sit behov for - her 20 år senere - at gøre op med fortidens 'synder' siger hun til Ekstra Bladet:

- Jeg synes godt, man må se indad og spørge sig selv: Var det o.k.? Gav jeg/vi hende en fair chance, eller havde vi på forhånd dømt/stemplet hende.

Hun undrer sig over, at Monica Lewinskys historie ikke får mere opmærksomhed i lyset af den verdensomspændende #metoo-bølge.

- Når man ser på hele #metoo-bølgen og de mange gamle sager, der vælter ud ad skabene i filmindustrien, så kan det undre, at denne sag får lov at gå under raderen. Og spørgsmålet: Vidste en 22-årig ung kvinde, hvilken ild hun legede med, og kunne hun forudse konsekvenserne, siger Line Baun Danielsen, der i sit blogindlæg slutter af med at konstatere, at hun trods sin dårlige samvittighed stadig ville have interviewet Lewinsky kritisk, men ikke dømmende.

Line Baun afslører sin TV2-løn