Annonce:
Annonce:

Bitter keramikstrid afgjort: Christian Bitz skal betale millionerstatning

Christian Bitz og samarbejdspartneren F&H er ved både Sø- og Handelsretten og landsretten dømt for plagiat. Nu er det fastlagt, hvad de skal betale i erstatning til keramiker Kasper Würtz

Sagen mellem Christian Bitz og F&H på den ene side og keramiker Kasper Würtz på den anden side har stået på siden 2016. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Sagen mellem Christian Bitz og F&H på den ene side og keramiker Kasper Würtz på den anden side har stået på siden 2016. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det skal koste Christian Bitz og samarbejdspartneren F&H sammenlagt 6,4 millioner kroner at have plagieret keramiker Kasper Würtz.

Det slog Sø- og Handelsretten mandag fast, fremgår det af den offentligt tilgængelige dom.

Af dommen fremgår det, at grossisten F&H A/S skal betale 5 millioner kroner til Kasper Würtz i erstatning.

Christian Bitz skal betale 1 million kroner i erstatning, og Bitz A/S, som er ejet delvis af Christian Bitz og delvis af F&H, skal betale 400.000 kroner i erstatning.

Kasper Würtz frifindes af Sø- og Handelsretten for det moderstatningskrav, der var fremsat af F&H og Christian Bitz.

Foruden de 6,4 millioner kroner i erstatning skal Christian Bitz, Bitz A/S og F&H dække sagens omkostninger, der beløber sig til i alt 1.704.100 kroner.

Betalingerne skal falde inden 14 dage.

Annonce:

Forlangte 40 millioner
Kasper Würtz havde i første omgang forlangt 40 millioner kroner i erstatning, efter at Sø- og Handelsrettens dom for plagiat mod Christian Bitz og F&H blev stadfæstet.

- 40 millioner kroner er cirka, hvad F&H og Christian Bitz har tjent (på kopiprodukterne, red.). Derudover har vi en skønsmandsudtalelse, som siger, at det vil koste 15 millioner kroner at retablere Kasper Würtz’ brand over en femårig periode. Hvis det da overhovedet kan retableres, har hans advokat Johan Løje tidligere udtalt.

Christian Bitz havde sammen med F&H rejst et modkrav om kompensation for tabt fortjeneste, fordi de mente, at Kasper Würtz er kommet med udtalelser, der har skadet deres virksomhed og i forlængelse af det deres omsætning.

Det krav er dog blevet underkendt af Sø- og Handelsretten.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Kasper Würtz. Christian Bitz ønsker ikke at stille op til interview. Læs mere her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: