Blærerøven om mors dag: Vi bliver ført rundt i manegen

Mads Christensen køber gerne dyre ure og biler, men han sætter foden ned, når importerede mærkedage forsøger at få ham til at spendere mere

- Jeg er en lillebitte smule skeptisk over for alle de importerede pseudohelligdage, siger en underspillende Mads Christensen. Foto: Polfoto/Claus Bjørn Larsen
- Jeg er en lillebitte smule skeptisk over for alle de importerede pseudohelligdage, siger en underspillende Mads Christensen. Foto: Polfoto/Claus Bjørn Larsen

Mors dag begyndte som et socialt tiltag i 1914 i Amerika, hvor glade sønner og døtre skulle give en blomst til deres mødre, og blomsterforretningernes overskud skulle gå til fattige og enlige mødre.

Sådan er det ikke længere. En søgning på Google med søgeordene 'mors dag' dirigerer dig til videre til en blomsterbinder og en isenkræmmer, der hjertensgerne giver inspiration til mors gave, men der nævnes ikke et ord om fattige eller enlige.

Kun til mor
Mors dag kan kun betegnes som et udbredt fænomen. Endda så udbredt, at også ægtemænd og tilfredsstiller deres koner med gaverne.

Feinschmeckeren og blærerøven Mads Christensen ved, hvad en mand skal gøre. Han har trods alt skrevet en hel bog om det.

'Den store Blærerøv - en guide til manden' hedder den.

Mads Christensen. Foto: Polfoto/Jan Sommer
Mads Christensen. Foto: Polfoto/Jan Sommer

Adspurgt om han køber gaver til sin kone er svaret nej.

- Jeg ringer til min egen mor og minder hende om, at det er mors dag, og det er den eneste handling, der foregår her på hustanden, siger Mads Christensen.

Kommercialisering
Selv om Mads Christensen er en gedigen forbruger, der gerne flasher sine Rolex-ure, dyre racerbiler eller surfer-grej, bryder han sig ikke om hverken mors dag eller halloween, der ifølge ham lægger op til unødigt forbrug.

- Jeg er en lillebitte smule skeptisk over for alle de importerede pseudohelligdage, som stille og roligt bliver manøvreret over i et eller andet unødigt forbrug, siger han og tilføjer:

- Lige der bliver jeg faktisk lidt socialist. Jeg bryder mig ikke om det. Det er ikke noget, jeg selv bidrager til.

- Hvorfor ikke?

- Jeg er jo ikke dummere, end at jeg godt kan se, at vi bliver ført rundt ved næsen i forbrugsmanegen. Jeg er tilhænger af forbrug i mange forskellige sammenhænge, men jeg er ikke tilhænger af unødigt forbrug, siger Mads Christensen.

Mads Christensens kone hånes for tøjstil

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.