Annonce:
Annonce:

Blander sig i ophedet Netflix-debat: - Det gør mig nervøs

Anders Stjernholm mener, at man er galt afmarcheret, hvis man går ind for at censurere Dave Chappelles show på Netflix

Sagen kort: Dave Chappelle i massiv shitstorm
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Streaminggiganten Netflix har den seneste tid været under heftig beskydning fra egne rækker.

Flere medarbejdere har været stærkt utilfredse med comedy-showet 'The Closer', der blev lagt på Netflix for få uger siden, hvor komiker Dave Chappelle blandt andet retter sine jokes mod transkønnede.

Netflix' ledelse står bag Chappelle og har således nægtet at tilføje en advarsel til showet, om at det indeholder transfobiske udtalelser. Det resulterede onsdag i, at flere ansatte på hovedkontoret i Los Angeles onsdag nedlagde arbejdet.

Men debatten folder sig ikke bare ud i USA. Også herhjemme har den fået folk til tasterne, blandt andre komiker og kommunalvalgskandidat for Alternativet Anders Stjernholm.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Anders Stjernholm, der er komiker og medlem af Alternativet, støtter ikke kritikken af Dave Chappelle-showet 'The Closer'. Foto: Miriam Dalsgaard
Anders Stjernholm, der er komiker og medlem af Alternativet, støtter ikke kritikken af Dave Chappelle-showet 'The Closer'. Foto: Miriam Dalsgaard
 

I et opslag på Facebook erklærer han sig enig med Netflix og Dave Chappelle-støtterne.

Annonce:

'Det her er den mest negative og skræmmende udvikling på venstrefløjen af det politiske spektrum verden over. Og den kommer på et virkelig dårligt tidspunkt', skriver han blandt andet og understreger, at diskussionen kan skræmme dem, der overvejer at stemme længere til venstre:

'For hvad er det for en indstilling til ytringsfrihed? Til dialog? Til fjendeforståelse? Når ting af denne art sker, kan jeg godt forstå, at nogle frygter identitetspolitikkens fremmarch', lyder det i opslaget.

Ophedet debat
Over for Ekstra Bladet erkender Stjernholm, at han gjort sig store overvejelser, inden han kastede sig ind i debatten, som må siges at være ophedet.

Men han mener, at modstanderne er helt forkert på den.

- Som meningsdanner og komiker, gør det mig nervøs, når særrettigheder ser ud til at komme ind i billedet, og når comedy og meninger bliver behandlet som decideret uvelkomne, og som noget der skal lukkes ned, frem for noget man kan argumentere imod, siger han og fortsætter:

Annonce:

- Der er sket det samme inden for diskussionen om abort, hvor modstandere mod abort i mange år har fået at vide, at deres holdning ikke er valid. Så fortsætter de jo med at gå og mumle deres meninger for sig selv og med hinanden, og pludselig springer de op igen, fordi deres argumenter aldrig er blevet imødekommet.

Dave Chappelles show på Netflix har ført til en intern krise hos streaminggiganten. Foto: Ritzau Scanpix
Dave Chappelles show på Netflix har ført til en intern krise hos streaminggiganten. Foto: Ritzau Scanpix
 

Og de ansattes ønske om at tilføje en advarsel til showet, mener Stjernholm er langt ude.

- Hvis man først går i gang med at mærke indhold på den måde, tror jeg, det kan medføre mere ulighed, fordi bestemte grupper kan agere smagsdommere og bestemme over, hvad der er den rigtige holdning at have, siger han.

Ekstra Bladets kulturanmelder Rene Fredensborg anmeldte for nylig 'The Closer', som han fandt både befriende og forløsende morsom. Læs hans anmeldelse her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: