Bossen freder Dyrby: Kan fortsætte som chefredaktør

Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, har stadig tillid til Michael Dyrbys evner som chefredaktør for B.T.

Michael Dyrby er stadig ansvarshavende chefredaktør på B.T. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Michael Dyrby er stadig ansvarshavende chefredaktør på B.T. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Følg Danske kendte

Ni dages tavshed blev tirsdag aften langt om længe brudt af Michael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør på B.T., da han i et interview med Berlingske undskylder og indrømmer, at han har krænket.

- Har jeg krænket nogen? Altså, i og med jeg er en del af dokumentaren, og de kvinder, som fortæller om deres oplevelser, jo helt tydeligt føler sig krænkede, så er det klart, at jeg har krænket nogle. Det er vanvittigt, og det undskylder jeg virkelig for, siger han i interviewet.

Nu følger Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, der blandt andet står bag B.T., trop og stiller op til et mundtligt interview med Ekstra Bladet efter flere dages skriftlige kommentarer og interview-afvisninger.

- Har du stadig fuld tillid til Michael Dyrby som chefredaktør på B.T. efter dette forløb?

- Michael Dyrby har under hele sin ansættelse som chefredaktør på B.T. opført sig ordentligt, og vi har haft en alvorlig samtale. Han kender mine synspunkter og mine forventninger, og derfor fortsætter samarbejdet, siger han.

- Vil du fortælle, hvad den samtale handlede om?

- Samtalen handlede om, at jeg har gjort det meget, meget klart, at jeg tager ansvar for alt, hvad der sker i Berlingskes hus på min vagt, og jeg vil ikke acceptere sexisme. Og når det sker - og jeg siger med vilje, NÅR det sker - så har vi en klar proces, så der er ikke er nogen, der bliver ladt alene med sexistiske oplevelser i vores hus.

Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, der blandt andet står bag B.T. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, der blandt andet står bag B.T. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
 

- Så dokumentaren og dette forløb har ikke fået dig til at rokke en smule ved tilliden til Michael Dyrby?

- Jeg synes, det var en meget gribende dokumentar, og jeg synes, det var nogle meget voldsomme beskrivelser af oplevelser og en kultur, som også havde en meget mørk side. Det er klart, at det gør indtryk.

- Men han siger, at han selv har krænket. Kan man godt have sådan en siddende som chefredaktør på B.T.?

- Jeg vurderer jo Michael Dyrby på det, han har gjort på B.T., og det han gør på B.T. Han har været i huset i fire år, og der har ikke været nogen eksempler på upassende opførsel, sexisme eller andet.

Uforbeholden undskyldning
Anders Krab-Johansen er tilfreds med interviewet i Berlingske, men han erkender, at forløbet har været langt fra optimalt.

- Jeg er meget glad for, at Michael Dyrby kommer med en helt uforbeholden undskyldning over for de kvinder, der er med i dokumentaren, og også for den rolle, han havde som chef på TV 2. Jeg synes, det er helt rigtigt, at han gør det, siger han og fortæller, at han talte med Michael Dyrby mandag, da interviewet fandt sted.

- Det har jo taget flere dage (ni dage, red.) at få ham i tale. Hvordan synes du, at hele forløbet har været?

- Jeg havde helt klart foretrukket, at der var faldet svar med det samme. Men Michael Dyrby siger jo også selv, at han ikke var i stand til det. Og så må sagen jo gå sin gang.

- Kan I som medie forvente, at politikere og andre næste gang stiller op hos jer, når I har en chefredaktør siddende, der selv vælger at stikke hovedet i busken og krybe i flyverskjul?

- Du ved godt, at jeg er koncernchef for Berlingske Media, som jo omfatter fire medier og lidt mere til ...

- Ja, heriblandt B.T. ...

- Men jeg skal jo ikke gøre mig til dommer over, hvordan hver enkelte chefredaktør vælger, og hvordan de svarer. Jeg synes, Michael Dyrby - i det interview, jeg har læst i Berlingske - svarer overordentligt ærligt på, at han faktisk ikke var i stand til at reagere. Og hvis man ikke er i stand til at reagere, så er det jo svært at reagere. Ville det samme kriterie ikke gælde alle andre?

- Så næste gang nogen med magt siger, at de simpelthen ikke er i stand til at svare på jeres spørgsmål og ikke ønsker det, så accepterer I den forklaring?

- Du spørger mig igen, men jeg er ikke chefredaktør.

- Nej, men det er dig, der bestemmer, hvem der sidder i stolene ...

- Jeg bestemmer ikke, hvordan vores redaktioner bliver drevet. Det gør jeg altså ikke. Det er den forkerte, du spørger.

- Men du kan vel have en holdning til det?

- Min holdning er meget klar, og den har jeg lige sagt. Man skal prøve at få svar på spørgsmålene, men hvis kilden ikke kan svare, så er det sådan, det er, siger Anders Krab-Johansen.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.