Brødrene Olsen: Ufint at svigte Tønder, Lukas Graham

Kun ved sygdom og dødsfald eller lignende force majeure hændelser er det ok at melde afbud til engagement, mener Jørgen Olsen

Tønder-gæsterne har god grund til at føle sig svigtet over Lukas Grahams afbud, mener Jørgen Olsen. Foto: Per Lange
Tønder-gæsterne har god grund til at føle sig svigtet over Lukas Grahams afbud, mener Jørgen Olsen. Foto: Per Lange

Tønder Festival følte sig på den grønne gren med et stort internationalt scoop på plakaten. De havde nemlig en aftale med Lukas Graham om at spille på den populære festival i Sønderjylland i august.

Lukas aflyser dansk koncert

Men der bliver hverken mulighed for 'Mama Said' eller '7 Years' i den lyse august-aften, mens alle synger med, for Lukas Graham har meldt fra, fordi der er dukket noget bedre op.

Noller og Jørgen Olsen kunne ikke drømme om at svigte en aftale, fordi noget mere interessant dukkede op. Foto: Kim Agersteen
Noller og Jørgen Olsen kunne ikke drømme om at svigte en aftale, fordi noget mere interessant dukkede op. Foto: Kim Agersteen
 

'Der er opstået nogle unikke muligheder internationalt, som jeg ikke kan takke nej til. Dette er jeg frygtelig ked af, for jeg elsker Tønder. Men jeg regner stærkt med at vende tilbage næste år,' skrev Lukas Forchhammer i en pressemeddelelse fredag.

Lukas Graham hyldet på NorthSide

Det er faldet mange for brystet. En del fans er meget skuffede.

Og med god grund mener Jørgen Olsen.

- Da Noller og jeg vandt Det internationale Melodi Grand Prix havde vi masser af engagementer i bogen. Mange af dem var små steder i provinsen, og jeg tør godt sige, at vi ikke svigtede et eneste. Selv om vi blev internationalt hotte over night, var vores etik sådan, at vi ikke ville svigte det publikum, som havde været trofast. Men det var en vanvittig tid, for vi blev hevet rundt i udlandet fra tidlig morgen til sen aften, og i weekenderne tog vi hjem og spillede job i Danmark.

For Brødrene Olsen var det et spørgsmål om god opdragelse.

- Måske er vi bare gammeldags. Men en aftale er en aftale. Man siger heller ikke 'ja tak' til en fest, og svigter værten bagefter, fordi der dukker en mere spændende fest op, mener den kendte musiker.

Han tilføjer, at kun sygdom, dødsfald eller lignende force majeure hændelser kan retfærdiggøre et afbud overfor forventningsfulde fans.

We looooooove Lukas Graham!

Lukas Graham Forchhammer, Leonard Podolak, Sara Lee Guthrie og Jordan McConnell med special guests skulle have optrådt sammen på Tønder. Det havde arrangørerne set frem til.

- Aflysningen er ærgerlig, erkender festivalens kunstneriske leder, Maria Theessink, i JyskeVestkysten.

- Det er super ærgerligt. Hele Danmark har jo nok fulgt med i, hvad han går og laver i udlandet, så på den måde er det ikke overraskende, men det er rigtig ærgerligt. Sådanne situationer opstår, og det kan man ikke gardere sig imod, siger hun om Lukas Graham Forchhammers fravalg af Tønder Festivalen.

Til at udfylde hullet i programmet, træder Folkeklubben i stedet til.

Lukas Graham spiller på Wembley