Annonce:
Annonce:

Bryder sammen: - Jeg duer ikke i dag

Det var en følelsesladet Esben Dalgaard, der mødte op til 'Vild med dans' fredag aften

Esben Dalgaard kunne ikke holde tårerne tilbage under fredagens 'Vild med dans'. Foto: Tariq Mikkel Khan
Esben Dalgaard kunne ikke holde tårerne tilbage under fredagens 'Vild med dans'. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Fredag aften var bestemt ikke nem for skuespiller Esben Dalgaard.

Her var han mødt op på Det Kongelige Teater for at overvære 'Vild med dans', som han selv medvirkede i for et par år siden.

Men i går aftes var ikke bare en almindelig 'Vild med dans'-aften.

Her blev der nemlig samlet ind til Knæk Cancer, og for Esben Dalgaard var det ekstra følelsesladet.

Den 45-årige skuespiller blev for nylig diagnosticeret uhelbredeligt kræftsyg, da han fandt ud af, at den modermærkekræft, som han ellers var blevet helbredt for, var vendt tilbage og havde spredt sig til store dele af hans krop.

Derfor sad følelserne uden på tøjet, da Esben Dalgaard talte med den fremmødte presse fredag aften, og flere gange brød han sammen og måtte trække vejret dybt, inden han kunne fortsætte:

Annonce:

- Det er jo en svær situation. Jeg er allerede grådlabil, så det skal nok blive en god aften, sagde han og fortsatte:

- Jeg står ikke og græder, fordi jeg har det dårligt. For jeg har det jo udmærket. Men hele denne her uge er en hård uge, for det hele vender tilbage.

- I denne her uge får du det 'in your face' hele tiden. Men det er også vigtigt, for vi forsøger jo at skabe så meget fokus på det som muligt, så vi kan få den åndssvage sygdom væk.

Esben Dalgaard er glad for, at han har overskud til at tale åbent om sin sygdom. Foto: Tariq Mikkel Khan
Esben Dalgaard er glad for, at han har overskud til at tale åbent om sin sygdom. Foto: Tariq Mikkel Khan

Ser positivt på det
Esben Dalgaard er lige nu i behandling med immunterapi, og det har heldigvis vist gode resultater indtil videre. Derfor prøver han og familien at bevare håbet.

- Vi forsøger at se positivt på det hele. Og det er der ved gud også god grund til. Min behandling går godt, lød det fra skuespilleren, der fortsatte:

Annonce:

- Vi prøver at få det bedste ud af tilværelsen og leve og have det dejligt. Vi nyder de små ting. Vi prøver at nyde leverpostejsmaden, og det er faktisk rigtig nok, for det er jo den, man smører, og som man nyder at smøre.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Esben Dalgaard har valgt at være åben og ærlig om sin sygdom, og det får han især overskud til på grund af den megen respons, han får.

- Jeg møder virkelig mange tilbagemeldinger. Alt lige fra folk, der får et modermærke tjekket, og det er gået godt, til andre, der får det tjekket, hvor det ikke går godt, men som så går i kræftbehandling. Helt frem til en... ja, jeg duer ikke i dag, lød det fra Dalgaard, der igen måtte holde en pause på grund af tårerne.

- ... Lige til en forælder, der skriver, at de mistede deres barn i går. Det giver mening at skabe fokus på det, når jeg får sådan nogle tilbagemeldinger. Det giver mig styrke, at jeg er med til at sætte fokus på modermærkekræft. Og så har det hele tiden været vores idé derhjemme, at vi skulle finde meningen i meningsløsheden.

Immunterapi virker

Ifølge Esben Dalgaard ser immunterapien, som han får, ud til at virke rigtig godt på ham.

- Det går godt med immunterapien. Det er sådan, at hvis immunterapien ikke havde virket i min situation, så havde det været rigtig skidt. Men i og med at det virker til, at det virker, så er det en anden situation, jeg ser ind i, lød det fra Dalgaard, der fortsatter:

- Men det er også sådan, at min diagnose er vedvarende. Den vil blive ved med at være der. Den er uhelbredelig. Jeg er i behandling konstant, og så ryger jeg i kontroltjek hver tredje måned, og der er billedet nogle gange lidt mere broget, end man håber.

- Ved det første tjek havde jeg en idé om, at jeg skulle få en tommelfinger op eller ned. Jeg fik en tommelfinger opad, men der var også noget, som ikke rigtig var, som det skulle være. Så må man vente til næste gang. Så man går hele tiden i sådan et limbo, og det må jeg indstille mig på, at det bliver tilværelsen fra nu af.

- Men det er vigtigt at understrege, at behandlingen virker. Min lever, som er det værste for mig, er klart næsten kræftfri nu. Så det er rigtig, rigtig positivt.

Annonce:

Husker du Vickie Jo, der i mange år var fast inventar i 'Vild med dans'? Bliv meget klogere på, hvor hun er i dag lige her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Micki Cheng mistede sin far til kræft.
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: