B.S. raser over TV 2-program: De fører folk bag lyset

- Jeg bliver faktisk ked af det, siger Danmarks mest berømte jægersoldat

Deltagerne bliver udsat for en række fysiske prøvelser, men programmet ligger langt fra virkeligheden, mener B.S. Foto: TV 2
Deltagerne bliver udsat for en række fysiske prøvelser, men programmet ligger langt fra virkeligheden, mener B.S. Foto: TV 2
Følg Danske kendte

I disse uger kører den store tv-satsning ’Korpset’ over skærmen på TV 2.

Programmet er baseret på fire tidligere elitesoldaters egne erfaringer i forbindelse med optagelsesprøven til Jægerkorpset og sender en flok håbefulde mænd igennem den ene fysiske udfordring efter den anden under ledelse af Thomas Rathsack.

Programmet ses af små 600.000 danskere og må derfor siges at være en stor succes. Men det ændrer ikke på, at programmet er noget skidt. Det mener Danmarks mest berømte jægersoldat, B.S. Christiansen.

- Det er et program, hvor man fører folk bag lyset. Det foregiver, at det er sådan, vi træner og uddanner vores jægersoldater, og det er det ikke. Det er i virkeligheden bare et program, hvor der er nogle mænd, der gerne vil prøve sig selv af, og det har ikke en skid med at være jægersoldat at gøre, siger B.S. Christiansen, der lørdag aften troppede op på den røde løber ved uddelingen af Tvprisen.

Smadrede knæ i 'Korpset': Sådan har André det i dag

B.S. Christiansen på den røde løber ved uddelingen af Tvprisen. Foto: Jakob Jørgensen
B.S. Christiansen på den røde løber ved uddelingen af Tvprisen. Foto: Jakob Jørgensen
 

I programmet understreges det indledningsvis før hvert afsnit, at deltagelsen ikke giver adgang til Jægerkorpset, og at Jægerkorpset ikke har ønsket at bidrage til programmets udformning. Det har i stedet en række tidligere jægersoldater, men hvis man spørger B.S. Christiansen, er der fundamentale fejl i ’Korpset’.

- Der er ikke noget på spil. Da jeg var elitesoldat og skulle igennem min optagelsesprøve, så gjorde jeg det, fordi der var noget på spil. Man havde en opgave for vores samfund og vores folk, det her er bare et show på bekostning af det, andre går og laver, forklarer B.S., der selv har været frontfigur på flere TV 2-programmer.

Rathsack i nyt TV 2-program: Så hårdt er Jægerkorpset

Han fortsætter:

- Jeg bliver faktisk ked af det. Det er heller ikke for sjov, når Jægerkorpset tager kæmpe afstand fra programmet. Vi risikerer, folk tror, at det er sådan, man bliver jægersoldat. At man står og får tæsk eller går rundt ude i vandet. Det er det overhovedet ikke. Man leder efter intelligente mennesker, der kan tænke selv.

B.S. Christiansen fortæller, at den måde flest aspiranter ryger ved optagelsesprøven slet ikke har optrådt i programmets hidtil fire afsnit.

- Der, hvor de fleste ryger fra, det er, når du skal lave taktiske, tekniske ting, imens du er presset. Sådan var det også på Ranger-skolen i USA, men det kan man ikke vise i sådan et program, der kan man bare ydmyge folk. Jeg er faktisk meget ked af det program, og det ved jeg, at Jægerkorpset også er, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?