Buttenschøn: Folk ønsker mig død

Sangeren Thomas Buttenschøn har levet hele sit liv som HIV-positiv, og han ville ønske at flere var oplyst om sygdommen

Foto: Paul Abell/AP Images for AIDS Healthcare Foundation
Foto: Paul Abell/AP Images for AIDS Healthcare Foundation

Den 32-årige sanger Thomas Buttenschøn blev født for 32 år siden og blev erklæret HIV-positiv. En sygdom der før har taget livet af mange mennesker, men som man i dag kan leve med, hvis man er velmedicineret.

Sangeren fortalte første gang om sin sygdom i medierne for ti år siden, og den dag i dag er der stadig folk, der ikke ved, hvad sygdommen betyder for Buttenschøns liv - med både kone og børn.

Buttenschøn har tidligere fortalt, at han, konen og børnene lever et helt normalt liv, for han tager sin medicin, og det betyder, at han kan leve ligesom alle andre.  Også selvom konen Cana og Buttenschøns børn er 'lavet på hel normal vis', som sangeren skriver i et opslag på det sociale medie Instagram.

Thomas Buttenschøn blev rørt af uventet hilsen

Mangel på oplysning
Opslaget er et screenshot af en video sangeren har lagt på YouTube, som hedder 'Skal han ikke snart herfra?'. Billedet indeholder også en kommentar fra en bruger, hvor der står: 'jo han har aids makker'.

Derfor er HIV ikke så farligt i dag

- Dét der gør mig træt, er min egen og hele vores samfunds utroligt mangelfulde opgave, i at oplyse om, hvad HIV og AIDS er i dag, skriver sangeren til billedet.

Buttenschøn skriver, at han godt ved, at han som en offentlig person må tage imod lidt af hvert, og at det hænder, at folk ønsker ham død på baggrund af, at han fejler hvad han gør, men at det er et problem, at folk reelt set ikke er oplyst om, hvad sygdommen gør den dag i dag.

Buttenschøn: Flytning reddede vores forhold

- Jeg sidder i skrivende stund og leger med LEGO med mine to raske-sønner. Hverken de, eller deres mor er smittede, selvom vi har lavet drengene på helt normal vis, som man siger. Så længe man er velmedicineret, smitter man ikke, og man lever ligeså længe som alle andre, skriver han og fortsætter:

- Men at vi i så veloplyst et samfund som det danske stadig ikke er klar over, hvad det vil sige at have HIV er i dag, er for mig en gåde. Kom nu ind i kampen for f*sake.

Læs hele Thomas Buttenschøns opslag nedenunder.