Camilla Plum lukket ned af myndighederne

Den tidligere DR-kogekone har fået lukket køkkenet på Fuglebjerggaard, efter en kontrol blandt andet viste masser af mug flere steder

Camilla Plum er kendt fra en lang række populære DR-programmer - blandt andre ’Boller af stål’, ’Camilla Plum og den sorte gryde’, ’Mad der holder’ og ’Krudt og krydderier’. Foto: Jonas Olufson
Camilla Plum er kendt fra en lang række populære DR-programmer - blandt andre ’Boller af stål’, ’Camilla Plum og den sorte gryde’, ’Mad der holder’ og ’Krudt og krydderier’. Foto: Jonas Olufson

Camilla Plum må ikke sælge og producere mad i køkkenet hos Fuglebjerggaard, som den tidligere DR-kogekone til daglig ejer og driver, før hun får rettet op på en række problemer.

Det viser en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, som 13. juni var på besøg hos Fuglebjerggaard i to en halv time.

'Der nedlægges øjeblikkeligt forbud mod markedsføring af fødevarer, idet Fødevarestyrelsen vurderer, at der er risiko for fødevaresikkerheden indtil der er opsat mulighed for hygiejnisk vask af hænder, køkkenlokaler, inventar og udstyr er rengjort og desinficeret og lokalerne vedligeholdt,' står der i rapporten.

Her fremgår det blandt andet, at der ved besøget ikke var rindende vand i håndvasken i køkkenet - hverken koldt eller varmt. Desuden var der kun koldt vand i en dobbeltvask til produktion samt en dobbeltvask til opvask.

Fødevarestyrelsen om tv-kok: Det halter med hygiejnen

'Massiv forekomst af mug'
I kontrolrapporten lyder det også, at der blev konstateret 'massiv forekomst af mug' i begge vinduer i køkkenet samt på bøtter med fødevarer i bunden af et køleskab på hendes tørvarelager.

Desuden var der ifølge kontrolrapporten en stor mængde vand og jord på gulvet i produktionskøkkenet.

'Personale oplyser, at der muligt er fortæring/hul på vandrør ved vask eller opvaskemaskine. Jord kommer fra grøntsager indtaget fra haven,' står der.

Ryger under madlavning
Ifølge kontrolrapporten har Fødevarestyrelsen desuden konstateret, at Camilla Plum ryger, mens hun forbereder mad.

'Ejer ryger i produktionslokalet under produktion af bl.a salat og kogning af bønner, pakning af krydderier samt påbegyndt produktion af trifli under kontrolbesøget,' lyder det.

Desuden konkluderede man under besøget, at de tidligere kontrolrapporter ikke var synlige nok for gæsterne hos Fuglebjerggaard.

Camilla Plums virksomhed har ved besøg 5. december 2019 og 3. oktober 2019 fået indskærpelser, og denne tredje dårlige kontrolrapport medfører nu et forbud.

Kriseramt tv-kok tiggede om økonomisk hjælp: Nu er der nyt

Camilla Plum vil nu rette op på problemerne, der flere gange er blevet konstateret ved kontrolbesøg. Foto: Jonas Olufson
Camilla Plum vil nu rette op på problemerne, der flere gange er blevet konstateret ved kontrolbesøg. Foto: Jonas Olufson
 

Vil åbne om 14 dage
Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Camilla Plum.

I et nyhedsbrev fortæller hun, at hun håber på at kunne åbne igen om 14 dage.

Camilla Plum skriver, at hun godt ved, at hun selv er ude om det, for hun kunne bare have fikset de problemer, der tidligere er blevet konstateret under kontrolbesøg.

'At det er en forkert prioritering er helt sikkert min fejl, og dem begår jeg som alle andre, men jeg vil gerne sige at i alle de 40 år, jeg har lavet enorme mængder mad til andre, aldrig har været ude for, at der er nogen som har fået ondt i maven af min mad,' skriver hun.

DR-vært gift

I stedet mener hun, at mange folk har fået 'rigtig dejlig mad', og hun mener, at lukningen af køkkenet nu er et effektivt middel til, at hun nu kan få fikset tingene.

'Det betyder heller ikke, at vi er dårlige mennesker, som med overlæg bringer andre i fare, det handler om, at virkeligheden og arbejdsopgaverne kan være for overvældende, og det har de været længe. Og det betyder at jeg skal tænke over, hvordan jeg fremover kan få det hele til at fungere på en måde, så vi undgår problemer i fremtiden,' skriver hun desuden i nyhedsbrevet.

Hun understreger, at selvom køkkenet i øjeblikket er lukket, så holder resten af gården åbent.

Ekstra Bladet har for nylig lavet et længere interview med Camilla Plum. Her fortalte hun blandt andet, hvorfor hun pludselig forsvandt fra skærmen. (+)

Camilla Plum: Coronatravlhed og stressrygning

I nyhedsbrevet, som Camilla Plum har sendt ud, har den tidligere DR-kendis vedlagt hele det svar, hun har sendt til myndighederne.

Svaret fremgår uredigeret og i fuld længe herunder:

’Jeg modtog rapporten i går og her er de kommentarer  som jeg af gode grunde - i kom netop som jeg skulle have kursus - ikke kunne komme med på dagen. Jeg blev nødt til at være hos mit kursus som i først godkendte og dernæst lukkede en time efter. Jeg beklager at jeg røg en cigaret, af ren stress i restaurantlokalet , det var en meget stressende dag da I kom midt i at jeg skulle have kursus.
 
Jeg er helt klar over at vi ikke havde efterlevet de krav i havde stillet ved sidste besøg, om vand og gulvbehandling, ikke fordi vi ikke vil, men fordi vi har haft vanvittigt travlt pga. Corona. I øvrigt så har gulvet været godkendt – som ren beton – i alle de år vi har været her.
 
Vi har ikke brugt køkkenet professionelt før den dag i kom. Køkkenet og bageriet var meget grundigt rengjort inden vi gik i gang.
 
Vandvarmer og vand er nu i orden. Jeg havde, som jeg fortalte jer en aftale med VVS’er torsdag , inden jeres besøg , som så desværre først kom om mandagen.
 
Køleskabet på lageret har vi efter julemarkedet kun brugt til stiklinger og nogle forsøg med plantegødning af fermenterede blade og andre plantedele, og forskellige kulturer  som var de bokse i så med mug på.  desværre var skiltet med’ privat’ faldet af døren til køleskabet. Jeg beklager, men det var altså ikke en del af køkkenet.
 
Vi har ryddet lageret for alt spiseligt. Det er nu ved at blive indrette i et andet rum, som tidligere har været godkendt til fødevarer med malet gulv og lakeret træværk. Så snart vi er klar med det tager jeg kontakt.
 
Min arkitekt er ved at arrangere at få selve køkkengulvet malet med epoxy af en professionel, i næste uge. I får besked så snart det er klart.
 
Ang. personalemad så har vi gjort det i al den tid i har kontrolleret os, ca. 20 år, og i har kontrolleret det mange, mange gange og jeg har aldrig fået kommentarer til at den blev opbevaret i køleskabet i køkkenet før nu.
 
Ang. læk i opvaskemaskine som I siger at  mit personale har sagt at der var, så er der  ikke noget læk, og de siger at det har de aldrig sagt. Vi havde ordnet grøntsager fra haven, og det giver både lidt jord og vand på gulvet, Jeg har aldrig tidligere hørt at det var et problem at gulvet i et køkken ikke var helt rent imens der blev produceret. Det er der ingen restaurantkøkkener der er, undervejs i processen, Bare det er rent før og efter at vi bruger køkkenet og det var det.
 
Ang. markedsføring så har jeg slukket for alt salg af vores egne ting indtil videre i netbutikken og fjernet det fra hylderne i landhandelen.  Vi har hele tiden pakket krydderier i landhandlen hvor der er et godkendt køkken.
 
Jeg er enig i at der ikke lå de reglementerede kontrolrapporter på den reglementerede hylde, i pakkeriet. Det er fordi det ikke er en butik længere. Men et pakkeri og lager til vores netbutik.
 
De skal ophænges i døren ind til køkkenet, og det er de nu- alle siderne. Jeg er ikke enig i at der skal hænge rapporter i drivhuset det skaber ingen mening da vi kun bruger det til at servere i i 3 dage i december, resten af året er det drivhus til vores planteskole.
 
Jeg forstår på mit personale at i også gerne ville forbyde markedsføring af mine frø, men da det ikke er fødevarer, så er de nok ikke underlagt jeres kontrol, og der er ikke nogle specifikke krav til pakke faciliteter for frø.’