Carl Plum i tårer over voldsom video af pony-slagtning

En berørt Carl Plum og hans kammerat er mødt op i Østre Landsret i dag, hvor anklagemyndigheden mener, de skal frakendes retten til at holde dyr

Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto)
Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto)

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): Dommen for mordet på ponyen Tarzan er blevet anket, og derfor sidder Carl Plum og hans kammerat lige nu igen skoleret i retten. Her skal sagen om hestemordet endeligt afgøres.

Carl Plum er iført mørkeblå sweatshirt og er tydeligt berørt af sagen. Især videofilmen, som hans kammerat optag af slagtningen af ponyen Tarzan, var ikke rar at se. Filmen er netop blevet afspillet.

Plum ville tydeligvis ikke kigge på skærmen, da aflivningen blev vist. Og flere gange måtte han tørre sine øjne.

Carl Plum skal bag tremmer

Kammeratens samlever har netop vidnet. Hun fortalte blandt andet, at Camilla Plum var sur over, at ponyen spiste hendes jordbær.

- Hun sagde: 'Tag den, hvil I vil have den,' fortalte hun.

Derfor ville hun, Carl Plum og kammeraten finde et andet sted til ponyen. Samleveren opfattede dog hele situationen som 'Carl Plums projekt', og at kammeraten kun filmede.

Ifølge hende ville Carl Plum selv beholde ponyen, og derfor sagde hun til ham, at hvis han skulle beholde den, skulle han passe den ordentligt.

Han nævnte ifølge hende, at han ville slagte den, men hun anede ikke på det tidspunkt, at han selv ville gøre det.

- Det var først, da han hentede kniven, at det gik op for mig, at han ville slagte den, fortalte hun i retten og fortsatte:

- Jeg ved ikke, hvad filmen skulle bruges til, men mit gæt var, at den skulle vise hestens liv.

Spjættede under slagtning
På optagelserne ser man kammeraten føre ponyen ned til stranden. På vejen derned kommer tre små piger hen og klapper Tarzan. Vennen er sød ven ponyen, aer den og lader den gå lidt rundt på stranden.

I mellemtiden er Carl Plum gået op i huset, hvor han henter brødkniven. Han kommer ned på stranden, hvor han binder en mørkt t-shirt om ponyens hoved og slår den derefter hårdt i hovedet med en hammer.

Ponyen spjætter, mens han begynder skære halsen over. Videoen viser, at det ikke er så let at skære et ponyhoved af, og Carl Plum vrider hovedet rundt på ponyen.

Ville være alene
På et tidspunkt kommer der nogle mennesker hen mod Carl og hans kammerat.

- Vi skal lige være alene, vi er ved at slagte en hest, siger Carl Plum til dem.

Kort efter kaster han pony-hovedet i sandet. Alt i mens står kammeraten og filmer det hele.

På de makabre optagelser er der mange nærbilleder af ponyen og høje lyde fra kniven, der skærer halsen over.

Camilla Plum amok i retten

Slagtet med stor brødkniv
Anklageren har tidligere i dag vist den kniv, som blev brugt til at aflive ponyen. Det er en brødkniv på 33 centimer.

- Det er nogle meget ubehagelige billeder, sagde anklageren, mens hun viste billeder af ponyen efter den 'brutale aflivning', heriblandt det afskårede hoved.

Billederne blev taget i forbindelse med en gerningsstedsundersøgelse.

Anklageren lagde ud med at læse op fra en rapport fra dyreværnsrådet.

- Videooptagelser viser, at ponyen har været udsat for grov mishandling og betydelig smerte. Ponyen har lidt en lang og smertefuld død, og handlingen er i strid med dyreværnsloven, læste anklageren op fortsatte:

- Dyr skal behandles forsvarligt og enhver, der beskæftiger sig med dyr, skal behandle dem omsorgsfuldt og i overensstemmelse med deres behov. Ponyen har lidt den højeste grad af smerte og angst.

Vil ikke afgive forklaring
Både Carl Plum og hans kammerat er tiltalt. Ingen af de to unge mænd ønsker at afgive forklaring i forhold til baggrunden for episoden, og hvorfor de gjorde det.

Derfor er der indkaldt vidner.

Skal ikke holde dyr
Sidste gang sagen var for retten, fandt man ikke en risiko for gentagelse af lignende scenarier, og derfor blev drengene frikendt for rettighedsfrakendelse.

Men anklageren ønsker nu landsrettens stillingtagen til netop dette forhold.

Den ændring er de to drenges forsvarer ikke enige i.

- Straffen på 30 dage skal ændres til en betinget dom, udtaler Carl Plums forsvarer i landsretten.

Kammeratens forsvarer anker dommen til frifindelse, fordi han ikke mener, hans klient har medvirket til mishandlingen.

Kammeraten filmede slagtningen af ponyen Tarzan.

Carl Plum vil senere i dag ganske kort udtale sig om forløbet.

I løbet af retsmødet vil den video, kammeraten optog, da ponyen blev slagtet, blive vist.

En kvinde, der tidligere har været tiltalt i sagen, og som bor og har børn med kammeraten, skal senere i dag vidne i sagen.

Dømt for mishandling
Carl Plum blev i efteråret dømt for at have mishandlet og slagtet ponyen Tarzan på stranden i Tisvildeleje, mens hans kammerat filmede det hele.

Ved Retten i Helsingør blev både Carl Plum og hans kammerat idømt en straf på 30 dages ubetinget fængsel. En straf, som Statsadvokaten i København ikke er tilfreds med.

Derfor er dommen blevet anket, og sagen om hestemordet skal i dag for landsretten.

Carl Plums pony-sag for retten igen

Skal holdes væk fra dyr
Det er Statsadvokatens ønske, at Carl Plum foruden fængselsstraffen skal idømmes en rettighedsfrakendelse, der betyder, at man ikke må eje, bruge eller beskæftige sig med dyr. Hverken i sin fritid eller erhvervsmæssigt.

- Vi har alene anket den del, der vedrører spørgsmålet om rettighedsfrakendelse. Ifølge dyreværnsloven og retspraksis på området er det vores opfattelse, at vores påstand burde være blevet fulgt i Byretten, og det er årsagen til, at vi har anket dommen, for at få Landsrettens stillingtagen til sagen, siger senioranklager Tine Ginnerup til Ekstra Bladet.

'Fjollet'
Overfor Ekstra Bladet kalder Carl Plums advokat, Karoly Németh, det 'fjollet', at Østre Landsret skal bruge tid på sagen.

- Jeg synes, at det virker meget fjollet, siger advokaten og forklarer, at det normalt kun er folk, der arbejder med dyr til dagligt, der frakendes retten til at have med dyr at gøre, hvis de har sultet eller mishandlet deres dyr.

Sagen skal for Østre Landsret i dag klokken 9.30