Carl Plums pony-sag for retten igen

Tv-kogekonen Camilla Plums søn, der er dømt for drabet på ponyen Tarzan, skal i retten igen

Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto)
Tarzan blev slaget på stranden i Tisvildeleje i sommeren 2013. (Privatfoto)

I efteråret blev Carl Plum dømt for at have mishandlet og slagtet ponyen Tarzan på stranden i Tisvildeleje, mens hans kammerat filmede det hele.

Straffen lød på 30 dages ubetinget fængsel, men nu skal sagen om det bestialske heste-mord for retten igen.

Det er statsadvokaten i København, der har besluttet at anke dommen, som både Carl Plum og hans kammerat fik i oktober i Retten i Helsingør.

Sagen kommer for Landsretten den 11. juni

Danske kendte Carl Plum skal bag tremmer

- Vi har alene anket den del, der vedrører spørgsmålet om rettighedsfrakendelse. Ifølge dyreværnsloven og retspraksis på området er det vores opfattelse, at vores påstand burde være blevet fulgt i Byretten, og det er årsagen til, at vi har anket dommen, for at få Landsrettens stillingtagen til sagen, siger senior-anklager Tine Ginnerup til Ekstra Bladet.

- Og rettighedsfrakendelse betyder, at vedkommende ikke må have noget med dyr at gøre, heller ikke eje dyr, end ikke en lille pipfugl?

- Ja, at man ikke må eje, bruge eller beskæftige sig med dyr. Hverken i sin fritid eller erhvervsmæssig. Heller ikke en papegøje.

- Hvordan vil I kontrollere det?

- Hvordan vil du kontrollere, om man har børn til at komme på besøg på sin bopæl. Det er i princippet det samme. Vi mener, at påstanden er, som den skal være. Ellers nedlægger vi den ikke, og vi anker den heller ikke, hvis vi mener, det er unødvendigt. Da sagen drejer sig om meget alvorlig dyremishandling, har vi fundet det nødvendigt at anke byretsdommen.

Overfor Ekstra Bladet kalder Carl Plums advokat, Karoly Németh, det 'fjollet', at Østre Landsret skal bruge tid på sagen.

Ponyen Tarzan endte sine dage på stranden i Tisvilde. Et ekspertråd af dyrlæger har fastslået, at slagtningen er sket, så der er grund til at rejse tiltale mod blandt andet Carl Plum. (Privatfoto) Danske kendte Carl Plum tiltalt for ponydrab

- Jeg synes, at det virker meget fjollet, siger advokaten og forklarer, at det normalt kun er folk, der arbejder med dyr til dagligt, der frakendes retten til at have med dyr at gøre, hvis de har sultet eller mishandlet deres dyr.

- Det må være et meget rigt samfund vi lever i, siden retten vil bruge ressourcer på at behandle den sag, siger han.

- Han fik jo også medhold i Byretten, så det er måske ikke så overraskende, at han finder det unødvendigt at anke dommen, svarer Tine Ginnerup.

Tarzan endte sine dage på en strand i Tisvildeleje. (Privatfoto) Danske kendte Anklage om ponydrab: Tarzan i stor smerte

Under retssagen i oktober blev en erklæring fra Det Veterinære Sundhedsråd læst op retten i Helsingør.

- Ponyen har lidt en lang og smertefuld død, læste anklager Rikke Hald den gang op fra erklæringen, der bestemt ikke var for sarte sjæle.

Anklageren læste blandt andet også højt, at der var 'blod ud af begge næsebor', at 'tarmsættet var fjernet fra bughulen' og 'penis var skåret bort og testiklerne blotlagt', da ponyen blev fundet på stranden.