Cecilie Hother afslørede sin tabu-sygdom: Overvældet af breve og beskeder

Kunne ikke kigge i spejlet: Tv-værten har åbent fortalt, at hun lider af sygdommen PCO, som giver hormonforstyrrelser og skægvækst

Cecilie Hother er torsdag klar med en klinik, der bla. kan behandle PCO. Foto: TV2
Cecilie Hother er torsdag klar med en klinik, der bla. kan behandle PCO. Foto: TV2
Følg Danske kendte

- Jeg har aldrig fået så mange rørende og smukke beskeder og henvendelser, som efter folk har haft lejlighed til at læse interviewet i Alt for Damerne, hvor jeg fortæller om min PCO-lidelse. Telefonen har kimet, og det er strømmet ind med tilkendegivelser på mails og sociale medier.

Cecilie Hother flov over sin tabusygdom

Jeg vidste, at der var mange, som led af PCO, men jeg tror ikke helt, at jeg vidste, at min åbenhed om en så tabubelagt sygdom ville have så stor en berøring.

Den tidligere vejrpige, ’Vild med dans’-deltager og nuværende tv-vært Cecilie Hother fortæller om den skam, hun har følt over sygdommen PCO, der grundlæggende resulterer i en øgning af det mandlige kønshormon - og det betød i Cecilie Hothers tilfælde uønsket hår- og skægvækst.

Åbner klinik
- Men der er mange andre indikationer. Nogle danner fedtdepoter, som ingen træning kan træne væk, andre får f.eks. voldsom akne eller karsprængninger - der er mange måder, som PCO’en kan vise sig på. Og jeg fandt selv ud af, hvor kostbart det er at få det behandlet. Min hårvækst er fjernet med laser, og det er dyrt, fortæller Cecilie.

Cecilie Hother: Her er mit drømmejob

For at give de mange andre kvinder, som lider af PCO, en mulighed for at få behandling i omgivelser, hvor man ikke behøver at gemme sig, og hvor alle ved, hvad det handler om, har Cecilie Hother sammen med blandt andet en gruppe lægelige specialister skabt en klinik.

- Vi åbner på torsdag i Dr. Tværgade 7 i København, og jeg glæder mig vildt til at være med til at løse nogle af de problemer, som kvinder med PCO måske i årevis har gået og forsøgt at skjule.

Den 37-årige tv-vært fortæller, at hun ved at bruge sine egne erfaringer håber, at hun kan være med til at give andre mod - og at lægerne og de øvrige behandlere i klinikken er parate til at sætte ind og tilbyde behandlingspakker, der er skræddersyede til den enkelte.

Skæg som 13-årig
Da Cecilie Hother var blot 13 år, fik hun markante, mørke hår i ansigtet, og da hun var midt i 20’erne, måtte hun bruge barberskraber for at komme de ukvindelige hår til livs.

Vejr-værtinde: Jobskifte kommer også bag på mig selv

- Der er så meget symbolværdi i den der lille skraber. Som kvinde kan du sagtens bruge den på dine ben og i armhulerne, for det har samfundet sagt, er o.k., men når du skal sætte den op til dit ansigt, føles det så forkert. Jeg vendte ryggen til spejlet og stod i hjørnet på badeværelset. Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt, men sådan gjorde jeg i mange år. Det rører bare så meget ved ens selvværd, at man slet ikke forstår det, siger hun åbenhjertig i interviewet med Alt for damerne.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time