Cecilie Hother flov over sin tabusygdom

Tv-værten lider af sygdommen PCO, som giver hormonforstyrrelser

Cecilie Hother blev endnu mere bevidst om sin sygdom, da der kom HD-tv til, for nu følte hun, at hendes skægvækst blev endnu synligere for seerne. (Foto: Carsten Andersen/TV2)
Cecilie Hother blev endnu mere bevidst om sin sygdom, da der kom HD-tv til, for nu følte hun, at hendes skægvækst blev endnu synligere for seerne. (Foto: Carsten Andersen/TV2)
Følg Danske kendte

I et stort interview med ALT for Damerne fortæller Cecilie Hother for første gang om en sygdom, som er tabubelagt for mange kvinder.

Cecilie Hother lider af PCO, som øger mængden af det mandlige kønshormon og har givet hende skægvækst i mange år.

Da hun var blot 13 år, fik hun markante, mørke hår i ansigtet, og da hun var midt i 20'erne måtte hun bruge barberskraber for at komme de ukvindelige hår til livs.

Lider du af PCO, og har du lyst til at dele din historie med os, så skriv til 1224@eb.dk eller sms 1224 (det koster alm. sms-takst)

Får tårer i øjnene
- Der er så meget symbolværdi i den der lille skraber. Som kvinde kan du sagtens bruge den på dine ben og i armhulerne, for det har samfundet sagt, er o.k., men når du skal sætte den op til dit ansigt, føles det så forkert. Jeg vendte ryggen til spejlet og stod i hjørnet på badeværelset. Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt, men sådan gjorde jeg i mange år. Det rører bare så meget ved ens selvværd, at man slet ikke forstår det, siger hun i det åbenhjertige interview med ugebladet ALT for damerne.

Nu har den 37-årige tidligere 'Vild med dans'-vinder og nuværende TV 2 Fri-vært valgt at åbne en klinik, hvor hun hjælper ligesindende kvinder, og det er i den forbindelse, at hun modigt står frem og fortæller om PCO.

Sammen med en anden kvinde åbner Cecilie Hother klinikken CeriX, som hjælper kvinder, der lider af PCO, med de kosmetiske gener, hormonforstyrrelsen kan give dem.

Du kan læse hele Cecilie Hothers historie om at leve med PCO i ALT for damerne den 18. februar.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.