Chokeret Bjerrehuus: - Jeg var lidt småforelsket i ham

Bortgangen af den folkekære journalist og tv-vært Ole Stephensen begrædes af venner, kolleger og politikere. Samtidig hyldes han for sit enorme talent og varme sind

Ole Stephensen er afgået ved døden, 63 år gammel.
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg har en helt scrapbog med ham. Jeg var lidt småforelsket i ham, da jeg lærte ham at kende.

Sådan lyder de varme ord fra Suzanne Bjerrehuus, der i en periode i starten af 1990'erne arbejdede tæt sammen med Ole Stephensen på det uhyre populære tv-program 'Eleva2ren', der løb over sendefladen på TV2 i bedste sendetid fredag aften.

Hun er bedrøvet over nyheden om, at hendes ven og tidligere kollega onsdag aften pludseligt afgik ved døden i sit hjem i Gentofte-bydelen Vangede uden forudgående sygdom.

- Det er en helt forfærdelig nyhed. Jeg kan slet ikke holde ud at tale om sådan noget. Det er alt for tidligt, han er død.

Sådan så Suzanne Bjerrehuus og Ole Stephensen ud, da Bjerrehuus blev præsenteret som den rutinerede tv-værts nye makker. Foto: Camilla Bloch
Sådan så Suzanne Bjerrehuus og Ole Stephensen ud, da Bjerrehuus blev præsenteret som den rutinerede tv-værts nye makker. Foto: Camilla Bloch

Hun husker med glæde tilbage på deres succesfulde tid sammen på tv-skærmen.

- Vi mødtes i januar 92. Der lavede vi Eleva2ren sammen og det blev en kæmpe succes. Mandagen efter hvert program, hvor vi havde ligget nummer et på listen over de mest sete programmer i Danmark, hentede vi kage. Vi fik kage et helt år i træk, husker Suzanne Bjerrehus tilbage.

- Han var superintelligent. Meget dygtig og exceptionelt ambitiøs. Han var så dygtig og havde enorme ambitioner for os og programmet.

- Jeg blev sat sammen med Danmarks mest populære tv-vært. Danskerne var vilde med Ole. Jeg synes også han var den dygtigste.

- Han var den dygtigste, fordi han havde en total fingerspidsfornemmelse fra TV-mediet. Han var ikke bare opfindsom og en dygtig formidler. Han visualiserende alt. Selv lyssætningen havde han i sin hule hånd.

- Samtidig kunne han styre et interview som ingen andre. Han magtede både at lave gribende interviews med efterladte til Scandinavian Star-ulykken og lave dybt underholdende og sjove indslag. Han var komplet og mestrede alle genre.

Hyldet
Suzanne Bjerrehuus er langtfra den eneste, der hylder den folkekære tv-vært.

Efter nyheden om Stephensens alt for tidlige død er de sociale medier eksploderet med hilsner og kondolencer til Ole Stephensen og familien.

Heriblandt Folketingets formand, Pia Kjærsgaard:

Også formand for de konservative Søren Pape Poulsen mindes skuespilleren og tv-værten, der repræsenterede netop det mørkegrønne parti og stillede op til det kommende folketingsvalg.

Partifællen Mai Mercado er ligeledes mærket over Ole Stephensens pludselige død.

Også Claus Elming har leveret et par mindeord.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind