Cirkusrevyen holdt hen: - De holder os i klemme

Revyen på Dyrehavsbakken er havnet midt i en strid mellem to kommuner. Det betyder, at de ikke aner, om der kan spilles revy i efteråret

Cirkusrevyen krydser fingre for at kunne gennemføre alle forestillinger i løbet af sensommeren. Foto: Henning Hjorth
Cirkusrevyen krydser fingre for at kunne gennemføre alle forestillinger i løbet af sensommeren. Foto: Henning Hjorth

Nykøbing Falster Revyen har allerede meddelt, at årets revy er aflyst på grund af corona.

Folkene bag Cirkusrevyen håber stadig, at Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard og Mille Lehfeldt kan komme på scenen i løbet af sensommeren i teltet på Dyrehavsbakken, men det kræver en ekstraordinær dispensation, da det falder uden for den miljøgodkendelse, som Dyrehavsbakken er underlagt.

På grund af Bakkens placering ved kommunegrænsen er det nødvendigt at få dispensation fra flere forskellige offentlige instanser, og det gør bestemt ikke situationen nemmere.

Gennem en lang årrække har Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommune forhandlet om en miljøgodkendelse for Dyrehavsbakken, hvilket har ført til flere stridigheder kommunerne imellem. Denne strid går nu ud over Cirkusrevyen, der står uden afklaring.

- Vi har allerede med hurtig ekspedition fået dispensation fra Lyngby-Taarbæk Kommune samt Naturstyrelsen i denne ekstraordinære situation, hvilket vi er meget taknemmelige for. Desværre er Gentofte Kommune vendt tilbage - uden reelt at svare på vores ansøgning. I stedet sætter de os i klemme i det årelange stridsmål med Lyngby-Taarbæk frem for at hjælpe med en afklaring i disse så usædvanlige tider, udtaler Cirkusrevyens direktør, Torben 'Træsko' Pedersen.

Trækker sig fra 'X Factor'

Kæmper videre for årets Cirkusrevy
Selvom Cirkusrevyen er havnet midt i en strid mellem to kommuner, vil de stadigvæk kæmpe for at få dispensation, så årets revy kan gennemføres senere på året.

Gentofte Kommunes manglende svar kom som et chok for revydirektøren, der opfordrer til sammenhold i denne svære tid, vi alle befinder os i. Derfor har Cirkusrevyen taget sagen videre i håb om, at de kan komme tilbage i teltet.

- Vi havde håbet på, at vi i denne krisetid kunne hjælpes ad, men lige nu føler vi i den grad, at vi har fået sat en kæp i hjulet af Gentofte Kommune. Sagen er givet videre til Miljøministeriet, så vi opgiver ikke håbet, men krydser fingre for, at det lykkes, udtaler direktøren.

Nina Agdal poserer topløs ved et træ

For at kunne gennemføre årets revy er de afhængige af dispensationen. Selvom det er økonomisk umuligt at starte den store produktion, hvis de 43 forestillinger må aflyses, er den værste del, at revyen ikke kan behandle de over 100.000 gæster, der allerede har købt billet, ens.

- Vi kan ikke spille for en del af vores gæster senere på året og samtidig aflyse forestillingerne for de publikummer, der havde billet til juli og august. Det er ikke en fair behandling af vores glade og trofaste publikum, som vi skylder en udmelding om årets revy, men de bliver holdt hen i det uvisse, så længe vi ikke kan få en afklaring fra Gentofte Kommune, afslutter Torben 'Træsko' Pedersen.