Claus Meyers USA-restauranter lukket: Her er hans forklaring

- De anmærkninger, der har lukket os, er der ikke nogen hjemmel for i lovgivningen, men er op til fortolkning, skriver Claus Meyer efter lukningen af to af hans restauranter i New York

Nu forklarer Claus Meyer, hvorfor to af hans restauranter i New York er midlertidigt lukkede. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Nu forklarer Claus Meyer, hvorfor to af hans restauranter i New York er midlertidigt lukkede. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Følg Danske kendte

Som Ekstra Bladet kunne berette i morges - med mediet FødevareWatch som kilde - er den danske kokke-iværksætter Claus Meyer løbet ind i flere problemer i forbindelse med sit New York-eventyr.

'Efter de lokale sundhedsmyndigheder har været på kontrolbesøg på Meyers restaurant Norman, har de konstateret, at stedet har overtrådt en stribe hygiejneregler. Det har fået kokken til at lukke stedet midlertidigt. Det skriver FødevareWatch.'

Sådan skrev Ekstra Bladet tidligere fredag, og flere andre danske medier har ligeledes berettet om den driftige fødevaregurus amerikanske eventyr dagen igennem.

Hygiejnekontrol lukker Meyers prestige-restaurant

Det er ikke gået Claus Meyers næse forbi, og han har derfor på sin Facebook-profil valgt at fortælle sin version af, hvorfor hans New York-restauranter 'Norman' og 'Agern' er midlertidigt lukkede.

- Artiklen i FødevareWatch, red.)er ganske velskrevet og meget af den er også korrekt, men den glimrer ved et par markante unøjagtigheder, jeg gerne vil præcisere. De unøjagtigheder fulgte desværre med til andre medier, der valgte at citere Fødevarewatch.

- Vi kan starte med overskriften: “Hygiejne-myndigheder tvinger Meyer til at lukke endnu en restaurant i New York”.

For det første måtte vi ikke lukke pga. hygiejne i forbindelse med håndtering af madvarer. Det drejer som om en svingdør og en hævet væg, der skal installeres.

- For det andet lukkede den anden restaurant, Agern, heller ikke på grund af hygiejne, men på grund af en vandskade fra en ombygning i Campbell Apartment, der ligger på Grand Central ovenover Agern. Her var ingen myndigheder overhovedet involveret. (sidste: Fødevarewatch har netop ændret overskriften til ”New York-myndigheder tvinger endnu en af Meyers restauranter til at lukke”)

- Ydermere stammer en del af anmærkningerne til Norman fra en frivillig inspektion, som vi fik foretaget inden vi overhovedet åbnede, i januar. Og de anmærkninger, der har lukket os, er der desuden ikke nogen hjemmel for i lovgivningen, men er op til fortolkning.

Sådan skriver Claus Meyer, der forventer, at Norman åbner igen i starten af næste uge, og at Agern åbner i topform tidligt på sommeren efter vandskaden.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.