Coronaeffekt: Jussi aflyser alt

Forfatteren skriver dog fortsat på 9. bind i serien om Afdeling Q

Jussi Adler-Olsen har ikke fået skrevet meget de seneste måneder, men nu er han så småt i gang igen. Foto: Miriam Dalsgaard
Jussi Adler-Olsen har ikke fået skrevet meget de seneste måneder, men nu er han så småt i gang igen. Foto: Miriam Dalsgaard

Jussi Adler-Olsens mange fans kommer ikke til at møde deres store idol på bogmesser eller andre arrangementer i år.

Som en konsekvens af covid-19 har den populære forfatter valgt at aflyse alle arrangementer resten af året.

2020 startede ellers helt fint og planlagt. 69-årige Jussi satte i midten af januar kurs mod sin 'skrivelejlighed' i spanske Barcelona for at komme i gang med 9. bind i serien om Afdeling Q.

– Jeg kom godt fra start og fik skrevet omkring 80 sider den første måned, så kom min kone på besøg i 14 dage, og 29. februar var vi hjemme igen. Jeg skulle have været på en tur til Laos med SOS Børnebyerne 2. marts, men vi fornemmede, at det ville være en god idé at aflyse, siger han og fortsætter:

– Og så blev jeg syg. Om det var corona, ved jeg ikke, for jeg blev ikke testet. 'Har du høj feber', blev jeg spurgt. Da jeg svarede nej, var der så ikke noget at gøre, selvom jeg havde alle andre symptomer. Det var så rigidt. Det endte med, at min hustru, Hanne, og jeg lå syge og isolerede hjemme hele marts, for hun blev syg efter mig.

Jussi Adler-Olsen med frue til gallapremiere på The Book of Mormon. Foto: Mogens Flindt
Jussi Adler-Olsen med frue til gallapremiere på The Book of Mormon. Foto: Mogens Flindt

– På et tidspunkt bliver vi nødt til at blive testet. Hannes mor er 90 år, så hende skal vi passe på. Vi vil da gerne kunne fejre hendes 100-års-dag ...

Savner at mærke barnebarnet
Aflysningerne af de mange arrangementer betyder blandt andet, at Jussi Adler-Olsen går glip af en stor tysk pris.

– Hvis jeg skulle have den, krævede de, at jeg dukkede op, og det agter jeg ikke at gøre, siger han og fortæller, at han såmænd godt kan undvære en pris.

Sværere har det været for ham, at han ikke har holdt sit lille, nu otte måneder gamle barnebarn i armene siden 15. januar.

– Det savner jeg, selvom vi da har mødtes på behørig afstand udenfor.

For forfatteren er april gået med, som han udtrykker det, 'at indhente alt det forsømte'. Det betyder blandt andet, at han har fået ryddet op i sommerhuset.

– Jeg har ikke fået skrevet så meget, indrømmer han ærligt og tilføjer:

– Det er nu altid godt med en pause, og nu går jeg snart i gang igen.

– Hvornår vi så forvente en færdig roman?

–Den er færdig, når den er færdig. Sådan er det.