Coster-Waldaus døtre vil også spille skuespil

Nikolaj Coster-Waldaus vil dog ikke presse døtrene til store skuespillerkarrierer

For to år siden var Filippa og Safina med da far Nikolaj var i 'Her er dit liv'. Nu vil de samme vej som farmand. (Foto: All over)
For to år siden var Filippa og Safina med da far Nikolaj var i 'Her er dit liv'. Nu vil de samme vej som farmand. (Foto: All over)

Da den prestigefyldte filmfestival i Cannes i Sydfrankrig løb af stablen i foråret, var der et ret genkendeligt efternavn på rollelisten til en af de kortfilm, der blev præsenteret.

Men foran Coster-Waldau stod der ikke Nikolaj, men derimod Filippa. Hun er datter af den kendte danske skuespiller, og rollen i kortfilmen  'The Girl and The Dogs' var hendes debut.

- Hun havde en fantastisk oplevelse, og hun blev i hvert fald ikke afskrækket, fortæller Nikolaj Coster-Waldau, der dog havde lidt svært ved at kapere en af de scener, hans datter spillede med i:

- Hun skulle ryge en cigaret, og det synes jeg var noget værre noget. Jeg ringede til filmholdet og sagde, at de skulle sørge for at få fat i sådan nogle urtecigaretter, men det kunne de ikke. Men hun inhalerede altså ikke, har hun sagt, siger han og smiler.

Coster-Waldau er stolt over den succes, som danske film har fået. (Foto: AP) Danske kendte Coster-Waldau: Stolt af dansk films succes

Det er dog ikke kun 14-årige Filippa, der er skuespillerens ældste datter, der drømmer om at træde i sin fars fodspor. Også lillesøsteren Safina på 11 år har teater i blodet.

Står det til Nikolaj Coster-Waldau og hans kone, Nukâka Coster-Waldau, der også er skuespiller, så skal der dog helst gå nogle år endnu, inden døtrene for alvor giver sig i kast med det.

- Begge mine døtre vil helt vildt gerne være skuespillere, men vi prøver at lade være med at presse på, fortæller han.

- Jeg kan jo ikke sige andet, end at jeg synes, det er et fantastisk arbejde, men jeg vil samtidig gerne have, at de vælger det, når de bliver voksne og ikke, mens de er børn, fortæller skuespilleren, der selv har haft stor succes, siden han i 1994 brød igennem i thrilleren 'Nattevagten'.

Nikolaj Coster-Waldau har selv været udsat for utroskab. (Foto: AP/Marion Curtis). Danske kendte Coster-Waldau: Hævdede hendes klamydia kom fra havet

- Jeg har jo ikke nogen interesse i at afskrække dem, men de er 14 og 11 år og jeg synes, det er sjældent, at man ser børne- og ungdomsskuespillere, hvor det er den fede oplevelse, siger han og uddyber:

- Jeg tror ikke, det er særlig godt at blive kendt, når man er teenager, for man er så forvirret oven i hovedet og det er svært, hvis folk så oven i købet allerede har en mening om, hvem man er, siger han.

Han husker tydeligt, hvordan han selv oplevede berømmelsen i starten.

- Jeg var 23 år og var jeg lige blevet færdig med teaterskolen, da 'Nattevagten' kom ud, siger skuespilleren.

I rollen som Jamie Lannister i Game of Thrones, der også følges tæt af selveste Barack Obama. (Foto: RGB) Danske kendte Nikolaj Coster-Waldau: Blev et røvhul af succesen

- Det var ret overvældende, for den blev et hit og fik et publikum, der var meget glade for den, og den rolle fulgte mig i nærmest 10 år her hjemme. Der var lang tid, hvor det var det, jeg var. Jeg var ham fra 'Nattevagten', men sådan så jeg jo ikke mig selv, jeg var bare skuespiller, siger Nikolaj Coster-Waldau, der rykkede nogle år til London kort efter at filmen kom ud

- Jeg syntes, at det var svært at folk identificerede mig med den rolle og vidste, hvem jeg var. Så det var en befrielse at være et andet sted, siger han.

Nikolaj Coster-Waldau er den 15. januar aktuel i Susanne Biers nye drama 'En Chance Til'.