Covergate går verden rundt

I sidste uge skabte et billede af en tynd model i magasinet Cover en rasende debat blandt danskerne. Nu har det ramt resten af verden

I februars udgave af det danske magasin Cover, har bladet brugt den ultratynde model, Lululeika. Det skabte en debatstorm på de sociale medier.

Forlægger for bladet, Malene Malling, undskyldte efterfølgende i en pressemeddelelse, hvor hun erkendte, at billedet aldrig skulle have været bragt.

- I dag er en trist dag for mig. På Cover har vi igennem årene trykt i titusindvis af billeder, men de billeder af en alt for tynd model i Cover 103 skulle ikke været trykt. Jeg har ikke levet op til mit ansvar som forlægger, kvinde og mor, og det er jeg oprigtig meget ked af, skrev Malene Malling.

Magasin: Billedet skulle ikke have været bragt

Ikke kun i Danmark
Flere udenlandske medier har nu skrevet om Covers brug af den tynde model.

Blandt andet Daily News skriver om Cover, hvor de citerer Malene Malling. Og skatteminister, Benny Engelbrecht, bliver ligeledes citeret.

Peoples magazine har også bemærket den heftige debat i Danmark.

Men det er ikke kun vest på, der har været fokus på det danske magasin den seneste uge. Også det australske magasin Womens Weekly har onsdag formiddag skrevet om Cover-skandalen.

Samtlige udenlandske medier citerer Malene Malling og Benny Engelbrechts tweet.

Tynd model skaber vild debat

Flov over modebranchen
Den danske modeekspert, Uffe Buchard, sagde i forbindelse med Cover-debatten, at det billede aldrig skulle have været bragt, og der er mange voksne mennesker, der har set det inden, som burde have reageret.

- Jeg bliver ked af og skuffet over den branche, som jeg selv er en del af, og jeg er flov over at være en del af modebranchen i dag, siger Uffe Buchard, der har været dommer i flere sæsoner af 'Topmodel', hvor der søges efter den næste model til branchen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter